Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Матриця А.А.Томпсона - Дж.Стрікланда



А. А. Томпсон і Дж. Стрікленд запропонували наступну матрицю вибору стратегії залежно від динаміки росту ринку на продукцію (еквівалент росту галузі) і конкурентної позиції фірми (рис. 3.9).

В залежності від того до якого поля буде віднесена позиція компанії А.А.Томпсон і Дж. Стрікленд пропонують наступні стратегії розвитку. Стратегії наведені в порядку переваги.

Поле 1: А)Продовження концентрації в одній області; Б)Вертикальна інтеграція(якщо це посилює конкурентні позиції); В)Центрована диверсифікація.

Поле 2: А)Перегляд стратегії концентрації; Б)Горизонтальна інтеграція(якщо це посилює конкурентні позиції); В)Скорочення; Г)Ліквідації.

Поле 3: А)Скорочення витрат; Б)Диверсифікації; В)Скорочення; Г)Ліквідації.

Поле 4: А)Центрованої диверсифікації; Б)Конгломератна диверсифікація; В)Міжнародна експансія(спільне підприємство в новій галузі).





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 1207 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...