Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 8. Облік витрат діяльності підприємства



Класифікація витрат підприємства, методи їх обліку. Вітчизняний та закордонний досвід. Види калькуляцій та види собівартості. Оформлення первинної документації та передача готової продукції з основного виробництва на склад, її збереження та відпуска користувачам. Синтетичний та аналітичний облік відвантаження готової продукції. Позавиробничі витрати та їх відображення в обліку.

При вивченні цієї теми, перш за все, треба приділити увагу таким питанням, як класифікація витрат підприємства, методи їх обліку; вітчизняний і зарубіжний досвід; види калькуляцій і види собівартості; особливості калькулювання собівартості продукції на підприємствах різних галузей (видів діяльності). При цьому знадобляться як вітчизняні, так і зарубіжні літературні джерела. Дуже важливо вивчити закони України про оподаткування прибутку підприємств, зрозуміти, які витрати включаються в собівартість продукції, які фінансуються з інших джерел, оскільки від цього залежить розрахований прибуток підприємства.

Потрібно розглянути методи обліку витрат і калькулювання собівартості продукції, що використовуються у вітчизняній і зарубіжній практиці, їх переваги і недоліки, можливість застосування в умовах конкретних підприємств. Використання передових зарубіжних методів обліку витрат дозволяє забезпечувати менеджерів своєчасною, якісною і зручною інформацією для прийняття управлінських рішень, виявляти внутрішньовиробничі резерви, вживати оперативних заходів з їх реалізації, тому важливо вивчати і використовувати такі методи.

Необхідно вивчити номенклатуру статей калькуляції собівартості продукції в металургії й машинобудуванні, облік заданих в переробку матеріалів і напівфабрикатів, відходів і браку, витрат по переділу, загальновиробничих, адміністративних та інших витрат. Розгляньте питання оформлення первинної документації з передачі готової продукції з виробництва на склад, її збереження і відпуску споживачам; синтетичного й аналітичного обліку відвантаження готової продукції.

Література: [6 - 10, 12].





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 254 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...