Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 4. Документування і форми бухгалтерського обліку



Первинне спостереження, документування й інвентаризація як методи відображення інформації в обліку. Документообіг. Способи виправлення помилок в бухгалтерських записах. Оцінка і калькулювання. Форми бухгалтерського обліку.

Ця тема не дуже складна в засвоєнні, але досить об'ємна. Докладний її виклад є в більшості книг з бухгалтерського обліку.

При вивченні форм бухгалтерського обліку потрібно мати на увазі, що комп'ютерна форма базується на журнально-ордерній, відрізняються лише носії інформації. Треба запам'ятати, що журнали-ордери будуються за кредитовим принципом, а відомості до них – за дебетовим.

Розгляньте різні форми організації автоматизованої обробки інформації на підприємстві, в тому числі й з використанням указаних вище пакетів прикладних програм.

Література: [1- 4, 6 - 12].

Тема 5. Облік необоротних активів.

Класифікація та оцінка необоротних активів. Відображення в первинному та синтетичному обліку надходження необоротних активів в експлуатацію. Облік амортизації та зносу необоротних активів. Облік вибуття необоротних активів.

В цій темі слід засвоїти такі питання, як класифікація і оцінка необоротних активів; відображення в первинному й синтетичному обліку їх надходження в експлуатацію; облік амортизації й зносу; витрат на ремонти і поліпшення; облік вибуття.

Розгляньте форми первинних документів і бухгалтерських регістрів, що відображають необоротні активи, а також організацію комп'ютерної обробки інформації з їх обліку.

Зверніть особливу увагу на складання кореспонденції рахунків з надходження, вибуття необоротних активів різними способами, відображення витрат, пов’язаних з експлуатацією необоротних активів. Потрібно розібратися у відмінностях відображення витрат на ремонти та поліпшення необоротних активів. Також слід розглянути питання переоцінки необоротних активів.

Література: [6 - 10, 12].





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 148 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...