Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Показання до хірургічного лікування



аортального стенозу: тяжкий аортальний стеноз (площа отвору аортального клапана <0,75 см2).

аортальної недостатності: тяжка ступінь (3+)

митрального стенозу: за наявності симптомів і площі отвору митрального клапана <1,2 см2; за безсимптомного перебігу тяжкого митрального стенозу з вираженою легеневою гіпертензією.

митральної недостатності: при тяжкій митральній недостатності (>ІІ ФК), значній дисфункції ЛШ

У випадку митрального стенозу без значного звапнення клапана показана черезшлуночкова митральна комісуротомія або рентгенендоваскулярна балонна вальвулопластика.

Протезування клапана є методом вибору в лікуванні його стенозу. В останні роки набуває поширення мініінвазивні хірургічні втручання за допомогою ендоскопії та робототехніки. Впроваджується також гібридне лікування (мініінвазивний хірургічний доступ та рентгенендоваскулярна балонна вальвулопластика з імплантацією біологічного протезу).

Мінімально інвазивна кардіохірургія:використання технологій, що дозволяють виключити використання штучного кровообігу та уникнути необхідності серединної стернотомії. Поділяються ці втручання на такі категорії: мінідоступи для кардіохірургічного втручання, ендоскопічна відеопідтримка за допомогою відеотехніки, операції на працюючому серці, ендоскопічне виділення шунтів (підшкірної вени, променевої артерії) та використання робототехніки.

Робототехніка – комп’ютерізовані телемікроманіпулятори, що забезпечують як зображення, так і можливість виконання мікроманіпуляцій (система da Vinci та Aesot).

Біотехнології при захворюваннях серця: використання стовбурових клітин при рефрактерній стенокардії для покращення регенерації міокарду - інтраміокардіально рентгенендоваскулярно вводять стовбурові клітини (неоангіогенез). Покращення реваскуляризації міокарду можливо досягти шляхом ударно-хвильової терапії. Ще стовбурові клітини використовуються при вирощенні артеріальних кондуїтів для аорто-коронарного шунтування.

Механічна підтримка кровообігу при кардіогенному шоці – внутрішньоартеріальна балонна контрпульсація. Ефекти: зниження ЧСС, збільшення серцевого викиду, зменшення загального периферійного опору та кінцево-діастолічного тиску в ЛШ, підвищення середнього артеріального тиску. Система INCOR – аксилярний насос. Насоси для штучної підтримки кровообігу використовуються для підтримки серця до того часу, коли з’явиться необхідний донорський орган, також в якості постійної підтримки кровообігу пацієнтам, яким неможливо провести пересадку серця.






Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 633 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...