Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інтервенційна кардіологія, малоінвазивна кардіохірургія



1. Актуальність теми: Лікування ішемічної хвороби серця (ІХС) є чи не найактуальнішою проблемою сучасної кардіології. За даними ВООЗ, ІХС у 53% випадках є причиною смерті осіб 45-65 років. Україна посідає перше місце за кількістю смертних випадків від ІХС, якій у структурі смертності належить 30%. Аналіз загальної смертності населення України свідчить, що у 62% вона є наслідком хвороб системи кровообігу. Цей показник зумовлений в основному двома чинниками: ІХС та цереброваскулярними захворюваннями, питома вага яких у структурі смертності від хвороб системи кровообігу становила 64 та 25% відповідно. Щороку в Україні виявляють понад 500 тис. пацієнтів з ІХС.

Коронарографія - рентгеноконтрастний метод дослідження коронарних судин при ішемічній хворобі серця (ІХС), який є найбільш точним та достовірним способом діагностики, дозволяючи точно визначити характер, місце й ступінь звуження коронарної артерії. Цей метод є «золотим стандартом» у діагностиці ІХС та дозволяє вирішити питання про вибір і обсяг проведення надалі таких лікувальних процедур як балонна ангіопластика та коронарне шунтування.

Набуті вади серця посідають одне із чільних місць серцево-судинних захворювань. За останні роки суттєво підвищився рівень надання допомоги хворим із клапанною хворобою серця, проте поширеність даної патології зумовлює необхідність всебічного вдосконалення надання кваліфікованої кардіохірургічної допомоги.

2. Конкретні цілі:

· Визначати етіологічні фактори ІХС та найпоширеніших набутих вад серця.

· Проводити аналіз типової клінічної картини ІХС, встановлювати діагноз ІМ.

· Проводити аналіз типової клінічної картини при набутих вадах серця.

· Складати план обстеження кардіологічного хворого й аналізувати дані ЕКГ, ЕхоКГ, КТ, коронаровентрикулографії.

· Визначати тактику ведення хворих при гострому коронарному синдромі.

· Визначати показання до коронаровентрикулографії.

· Визначати показання до хірургічного лікування хворих з ІХС.

· Знати сучасні мініінвазивні та ендоскопічні види хірургічних втручань при ІХС та показання до їх застосування.

· Визначати тактику ведення хворих із клапанною хворобою та показання до оперативного лікування.

· Проводити первинну та вторинну профілактику проявів серцевої недостатності та тромбоемболічних ускладень у кардіохірургічних хворих.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 692 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...