Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розкриття значення курсової роботи у вивчені географії



Дніпропетровський національний університет

Геолого-географічний факультет

Кафедра фізичної та економічної географії

Методичні матеріали

Для написання курсової роботи з географії

Для студентів спеціальності географія

Спеціальність 6.070501 «Географія»

Дніпропетровськ

Методичні матеріали розраховано на студентів спеціальності “Географія”, які виконують курсові роботи за спеціальністю, визначені робочим планом на III та IV курсах.

Методичні матеріали складено асистентом кафедри фізичної та економічної географії Бурлакою Є.В., та редаговані ведучими спеціалістами кафедри.

Рекомендовано до використання у навчальному процесі на засіданні кафедри фізичної та економічної географії (пр. № 211 від 02.10.2012 р.).


Зміст

Вступ

1 Розкриття значення курсової роботи у вивчені дисципліни

2 Основні етапи виконання курсової роботи

2.1 Тема, обсяги курсової роботи

2.2 Складання первинного плану схеми курсової роботи

2.3 Підбір літератури та інших матеріалів і джерел, складання бібліографії

2.4 Вивчення літературних, статистичних та інших джерел, відбір матеріалу та його конспектування

2.5 Написання першого варіанта (чернетки) тексту роботи та основні вимоги до її змісту

2.6 Подання роботи на кафедру для перевірки, висновок керівника

2.7 Захист курсових робіт перед комісією

Додаток А. Тематика курсових робіт відповідно до напряму географія

Додаток Б. Список джерел, які рекомендуються для підготовки курсової роботи з географії

Додаток В. Зразок титульної сторінки


Вступ

Навчальним планом для спеціальності “Географія” для студентів III курсу (шостий семестр) та IV курсу (сьомий семестр) передбачається написання курсових робіт за напрямом “Географія”. Цей вид навчальної діяльності виконується студентом самостійно під керівництвом наукового керівника (викладача кафедри).

При виконанні курсової роботи необхідним є усвідомлення студентом її місця та ролі у процесі підготовки фахівця та концентрація зусиль на самостійному вивченні предмету географія. У методичних вказівках подані рекомендації та загальні вимоги до оформлення курсової роботи. Головна увага приділяється методичним питанням складання змісту роботи, використання літературних джерел з питань методики проведення географічних досліджень та стосовно обраної теми, підбору фактичного матеріалу до розкриття основних положень роботи.

Ознайомившись з поданими рекомендаціями, студент зможе більш конкретно уявити вимоги до написання курсової роботи, як з точки зору її відповідності до складеного змісту, так і розкриття головних питань теми, її оформлення, оцінки, порядку захисту.

Розкриття значення курсової роботи у вивчені географії

У відповідності до головної мети університетської освіти – підготовка молодих спеціалістів до самостійної творчої діяльності – навчальним планом передбачено виконання студентами геолого-географічного факультету двох курсових робіт з географії.

Головна мета курсових робітполягає:

1) в опрацюванні кожним студентом навичок самостійного вивчення окремих аспектів географічного дослідження;

2) в глибокому засвоєнні матеріалу з базових курсів фізичної та економічної географії;

3) здобуття досвіду самостійного пошуку і накопичення статистичного матеріалу, який необхідний для подальшого географічного аналізу будь-якого процеса, об’єкта, явища;

4) залучення різних методів наукового дослідження, оволодіння якими необхідні кожному дипломованому спеціалісту в його професійній діяльності.

5) вміння робити обґрунтовані висновки, формулювати та розробляти конкретні пропозиції;

6) розвиток у студентів здібностей до наукової творчості і вміння стисло докладати перед комісією результати свого дослідження.

Курсова робота потребує поглибленого та творчого підходу до проведення студентом особистого географічного дослідження, припускає в значній мірі самостійний вибір теми, елементи наукового дослідження окремих питань з обраної теми. Обсягу курсової роботи достатньо для того, щоб тему було розкрито докладно, глибоко, щоб студент зміг краще та повніше виявити свої здібності

В процесі підготовки курсової роботи необхідно:

· повністю розкрити тему роботи на підставі глибокого вивчення сучасної вітчизняної, а також закордонної маркетингової, соціологічної, психологічної та економічної літератури;

· самостійно вивчити та проаналізувати необхідні документи;

· узагальнити зібраний матеріал, провести його аналіз та розробити пропозиції щодо покращення функціонування обраного об¢єкту дослідження;

· написати та оформити курсову роботу згідно з вимогами державного стандарту.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 725 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...