Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рр.до н. є



Землеробство   Тваринництво
     
Виробництво продуктів для зовнішньоплемінного обміну
         

Менеджмент

Управління виробництвом

Ринок

І

Обмін

І

Збирання природних продуктів

Рис. 1.4. Періодизація розвитку управління виробництвом

1.2. Специфіка менеджменту

Характеризуючи категорії «управління» і «менеджмент», оперують однойменними теоретичними поняттями: суб'єкт, об'єкт, функції, методи, структури, середовище, система тощо. Однак практична реалізація цих категорій суттєво відрізняється змістовим наповненням елементів процесів управління й менеджменту і практичними способами реалізації управлінських відносин, що становлять сутність цих категорій.

Сутність менеджменту як системи управління в ринкових умовах

За твердженням П. Дракера, слово «менеджер» не має точного відповідника в німецькій, французькій, іспанській, італійській, російській мовах, а використовувані в

Специфіка менеджменту

цьому значенні слова «так само неточні і ухильні, як і слово „менеджер" в американській англійській»1. У спрощеному розумінні менеджмент — це вміння досягати поставленої мети, використовуючи працю, інтелект, мотиви поведінки інших людей. В англомовних країнах поняття «менеджмент» тлумачать як спосіб та манеру спілкування з людьми, владу та мистецтво керівника, вміння організувати ефективну роботу управлінського апарату, організаційну побудову системи управління та ін. (рис. 1.5).

Наука

Вид професійної діяльності

Мистецтво управління

Процес

прийняття

рішень





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 188 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...