Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 6



«Структурні компоненти проектної діяльності з управління вартістю, якістю і людськими ресурсами проекту»

Мета заняття: визначення структурних компонентів проектної діяльності з управління вартістю, якістю і людськими ресурсами проекту.

В результаті виконання практичного заняття студент:

- повинен знати про різновиди ресурсів проекту. Бюджет проекту, методики його формування. Основні завдання системи бюджетного контролю. Оцінка виконання проекту з використанням методики освоєного обсягу (C/SCSC). Якість і сорт; стандарти і нормативи. Зміст і призначення стандартів якості ІSO серії 9000 і EN серії 29000. Принципи системного управління якістю;

- повинен мати уяву про політику якості виконуючої організаці; план управління якістю проекту; методи і засоби аналізу якості проекту; організацію контролю якості на різних стадіях здійснення проекту; комплексну система забезпечення якості продукту проекту; розміри команди менеджменту проекту;

- повинен вміти: проводити розподіл функціональних і командних ролей в проекті. Формулювання цілей діяльності команди проекту. Принципи і природа мотивації. Зміст програми мотивації персоналу проекту; складати план управління персоналом;

- повинен мати навички: використання методів призначення персоналу проекту.

..

Методичні вказівки

Припустимо, що перед керівництвом компанії стоїть завдання досягнення якоїсь мети, але компанія обмежена в ресурсах. Необхідно при даних ресурсах досягти максимального ефекту. У випадку, коли ми маємо один ресурс (наприклад, гроші) і один критерій (ефект від вкладень), можливе проектне рішення при використанні методу «витрати - ефект».

У керівництва компанії є кілька проектів. Насамперед, для кожного проекту оцінюється його ефективність щодо віддачі (ефекту) на одиницю витрат. Потім усі проекти упорядковуються за мірою убування їхньої ефективності. На рис. 3.1 з п'яти проектів найефективнішим є проект № 2, потім проект № 4 і т.д.

Рис. 3.1


Потім обирається перший найефективніший проект і фіксується його результат і витрати, потім два найефективніших, і фіксується сумарний результат і витрати, і так до перегляду всіх без винятку проектів, які є в компанії. Отримана в такий спосіб залежність (рис. 3.2) результату (наростаючим підсумком) від витрат (наростаючим підсумком) і є залежністю «витрати – ефект». Вона, зокрема, характеризує потенційні можливості підприємства при зміні рівня розташовуваного ресурсу.

Вигляд отриманої кривої дає змогу якісно побачити можливість і доцільність концентрації ресурсів на тих проектах, що дають основний внесок у загальні результати.

Рис. 3.2





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 172 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...