Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 5



«Структурні компоненти проектної діяльності з управління інтеграцією, змістом і часом проекту»

Мета заняття: визначення структурних компонентів проектної діяльності з управління інтеграцією, змістом і часом проекту.

В результаті виконання практичного заняття студент:

- повинен знати про базовий план проекту, його розділи та правила розробки;

- повинен мати уяву про джерела змін та запитів на зміни у проекті; систему управління змінами; документи, що регламентують і протоколюють проходження змін у проекті; стадії ініціації проекту;

- повинен вміти: використовувати процедурну модель управління змінами у проекті; приводити опис продукту проекту; обґрунтування проекту; зміст «Констатації цілей». підстави декомпозиції структури проекту; правила розробки ієрархічної структури робіт (WBS);

- повинен мати навички: використання методів і засобів визначення взаємозв’язків операцій; методів і засобів календарного планування; різновиди календарних планів, специфіка аналізу результатів їх розрахунку; розрахунку сітьової діаграми проекту.

Методичні вказівки

У роботі вивчається завдання планування обсягів робіт на наступний період. Помилки при плануванні можуть призвести або до завищення необхідних обсягів або до неправильного розрахунку прибутку від виконання робіт за укладеними договорами. У кожному із зазначених випадків відбувається неправильний облік потреб в обсягах робіт для організації, що впливає на ефективність її роботи.

Існує кілька підходів до побудови формалізованих моделей управління організаціями. Одним з таких підходів, що широко застосовується у теорії управління, є наступний. Припустимо Х – це обсяг виконуваної роботи. При виконанні даного обсягу роботи організація несе певніі витрати – f1(x). Відповідно до умов договору за виконання робіт організація одержує оплату в розмірі f 2(x).

Функція F(x) = f 2(x) – f 1(x) є функцією ефективності організації.

Вигляд функції ефективності організації залежить від спеціалізації організації, застосовуваної технології виконання робіт, способу організації. Для її побудови використовуються статистичні дані за попередні періоди, деякі загальні теоретичні закономірності. У цій практичній роботі функція ефективності буде задана.

Основним завданням в даній роботі буде визначення необхідного обсягу робіт, що потрібний для одержання закладених показників ефективності. Таким чином, треба розрахувати обсяг робіт, який повинна виконати організація, щоб її прибуток склав задану величину. Проведення зазначених розрахунків зводиться до вирішення рівняння F(x) = у, де функція F(x) і величина у відомі, а потрібно визначити х.

1. Метод поділу відрізка навпіл

Одним з найбільш простих способів уточнення значення кореня є метод дихотомії, або метод поділу відрізка навпіл. Припустимо, що відомо інтервал зміни обсягу виробництва – (a, b). Для цього розділимо відрізок навпіл. Позначимо його середину через х1:

x1=(а + b)/2. (2.1)

Обчислимо значення функції ефекту в знайденій точці - F(x1).

Якщо F(x) =у, то задача вирішена і х1 – шуканий обсяг виробництва. Якщо це не так, то як новий відрізок вибираємо відрізок (а, х1), при F(x) більше в, і (х1, b) у противному разі. Процес будемо продовжувати доти, поки довжина відрізка, що містить шуканий обсяг виробництва, не стане менше заданої точності. Як значення, що встановлюється, можна взяти будь-яку точку такого відрізка, наприклад його середину. Допущена при цьому похибка не буде перевищувати довжину відрізка.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 162 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...