Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання. 1. За рис. 27 на конкретних прикладах пояснити основні потреби людини в природних ресурсах



1. За рис. 27 на конкретних прикладах пояснити основні потреби людини в природних ресурсах. Які для неї необхідні природні об’єкти, умови? Використати інформацію рис. 28. Варіантами є потреби людини: 1) біологічні, 2) психологічні, 3) етнічні, 4) трудові, 5) економічні, 6) соціальні.

2. За рис. 28 пояснити, як залежить людина від стану (кількості і якості) функцій природи. У якості варіантів взяти в порядку запису по одній функції природи: фізіологічній, соціальній, економічній та екологічній. Для орієнтирів доцільно використати умови Вашого регіону (області) та Вашу галузь і тип виробництва, підприємства, досліджувані у практичних роботах № 1, 6.

3. Використовуючи дані табл. 1, виберіть орієнтовні показники збалансованого природно-ресурсного розвитку Вашого регіону, виробництва, підприємства, на які доцільно орієнтуватися у Вашому варіанті завдання.

Питання для перевірки знань

1. Що таке природні ресурси, як їх класифікують?

2. Наведіть приклади і поясніть роль фізіологічних, соціальних, економічних і екологічних функцій природи.

3. Від чого залежить ефективність використання природних багатств?

4. Як класифікуються потреби людини?

5. Що таке природно-ресурсний потенціал?

6. Які є показники оцінки збалансованого природно-ресурсного розвитку?

7. Які заходи щодо збалансованого природно-ресурсного розвитку передбачені для України на період до 2020–2025 pp.?





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 365 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...