Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Навчально-методична карта Педагогічної ПРАКТИКИ



ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ І. Початковий період.

Тривалість – один тиждень (6 днів по 9 годин в день всього 54 год., з яких 36 год. самостійної роботи в школі (ПТНЗ, МНВК)). Містить 6 частин.

Завершується проміжним контролем у вигляді перевірки методистами і вчителями складених студентом-практикантом індивідуального плану, календарно-тематичних (перспективно-тематичних) планів та планів конспектів занять з предметів і гурткових занять, планів виховних і позакласних заходів на другий тиждень практики.

№ з/п Частини Зміст роботи Терміни виконання Рек. літ. Примітки
Частина 1.
1.1. Настановча конференція. Підготовка щоденника з практики. 1-ий день Даний посібник  
1.2. Ознайомлення зі школою (ПТНЗ, МНВК). Бесіди з керівництвом баз практики про організацію навчально-виховної роботи в школі (ПТНЗ, МНВК), науково-методичну проблему, над якою працює педагогічний колектив. 1-ий день О1, О9, Д6, Д13 та ін.  
1.3. Ознайомлення з документацією школи (ПТНЗ, МНВК) - планами роботи навчального закладу, класного керівника, тематичними і поурочними планами вчителів-предметників, предметних гуртків і т.п.) 1-2-ий день О1, О9, О17, О19, Д6 та ін.  
1.4. Ознайомлення зі змістом роботи предметних комісій, методичних об’єднань, санітарно-гігієнічним режимом школи (ПТНЗ, МНВК). 1-2-ий день О1, О9, О17, О19, Д6 та ін.  
1.5. Ознайомлення зі змістом роботи вчителів трудового, профільного навчання (викладачів спеціальної технології, матеріалознавства), креслення, основ підприємницької діяльності (економіки) або інформатики) у плані забезпечення умов безпеки праці учнів на заняттях. 1-2-ий день О20, О21, О28 та ін.  
Частина 2.
2.1. Вивчення класу (групи), до якого прикріплений студент. 2-ий день    
2.2. Бесіди з класним керівником, вивчення його планів роботи. 2-ий день    
2.3. Відвідування і виконання аналізу занять з трудового, профільного, або професійного навчання, (спеціальної технології, матеріалознавства) в 8-9 та 10-11 класах (або ПТНЗ) (не менше 6), креслення (не менше 3), гурткових занять (не менше 2), виховних заходів (не менше 3) вчителів і класних керівників. 1-6-ий день   О11, О14, О9, О19 та ін.  
2.4. Знайомство з колективом учнів. 1-2-ий день    
2.5. Ознайомлення зі змістом та методикою профорієнтаційної роботи в школі (ПТНЗ, МНВК) та закріпленому класі (групі). 2-3-ій день М3, М4, М5, Д9 та ін.    
Частина 3.
3.1. Складання індивідуального плану і графіку роботи студента на період педпрактики. 3-ий день   О1, О9, Д6, Д13 та ін.    
Частина 4.
4.1. Глибокий аналіз розділів і тем навчальних програм зі спеціальності на період педпрактики та складання календарно-тематичних планів занять з трудового, профільного чи професійного навчання (спеціальної технології, матеріалознавства), креслення, основ підприємницької діяльності (економіки) або інформатики, гурткової роботи. 3-5-ий день О1, О9, О17, О19, Д6 та ін.  
Частина 5.
5.1. Вивчення навчальної, наукової і методичної літератури з предметів: трудове, профільне чи професійне навчання (спеціальної технології, матеріалознавства), креслення, основ підприємницької діяльності (економіки) або інформатики. Складання план-конспектів занять з трудового, профільного чи професійного навчання, креслення, основ підприємницької діяльності (економіки) або інформатики, гурткової роботи, виховних заходів. 2-5-ий день О7, О8, О12 та ін.  
Частина 6.
6.1. Підбір і виготовлення дидактичних засобів для проведення запланованих занять до конкретних тем. 6-ий день О7, О8, О12 та ін.  
             



Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 277 | Нарушение авторского права страницы



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...