Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Глосарій. Освіта –спеціалізований спосіб відтворення складної соціальної діяльності, що базується на абсолютно-відчуженому знанні



Освіта – спеціалізований спосіб відтворення складної соціальної діяльності, що базується на абсолютно-відчуженому знанні.

Освітня послуга – самобутнє економічне благо, що являє собою систему знань, інформації, вмінь та навичок, які використовуються з метою задоволення різноманітних освітянських потреб особистості, суспільства, держави.

Система освіти – сукупність засобів для задоволення потреб людей у знаннях, вміннях та навичках в інтересах успішного розвитку духовних сил та здібностей, творчого потенціалу особистості та суспільного прогресу.

Маркетинг освітніх послуг – галузь, що вивчає і формує філософію, стратегію й тактику цивілізованого мислення та дії, поведінки і взаємин суб’єктів ринку освітніх послуг – освітніх установ, організацій-споживачів, осіб, що навчаються, а також органів державного й муніципального управління і посередницьких структур, які провадять (роблять), продають (надають), здобувають і споживають ці послуги й супутні їм послуги та продукти.

Сегментація – процес встановлення у досліджуваному об’єкті особливого у загальному та загального в особливому, що дозволяє суб’єкту знайти рішення, які сприяють досягненню певної мети.

Метод сегментації – спосіб розподілу досліджуваного об’єкта на групи з використанням обраних ознак.

Критерій сегментації – засіб обґрунтування пріоритетності вибору сегмента.

Ринок послуг вищої освіти – складний комплекс економічних відносин суб’єктів системи вищої освіти, що покликаний задовольнити потреби суспільства у фахівцях і споживачів в отриманні певної кваліфікації за відповідною спеціальністю.

Соціально-етичний маркетинг – концепція, яка припускає, що завданням організації є встановлення нужд, потреб та інтересів цільових ринків і забезпечення бажаної задоволеності більш ефективними і продуктивними (ніж у конкурентів) способами з одночасним збереженням чи зміцненням благополуччя споживача і суспільства у цілому.

Укладач: Артюхіна Марина Володимирівна, к.е.н., доц. каф. маркетингу





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 200 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...