Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Чи відповідає закону вирок суду? Визначте обставини, які пом’якшують та обтяжують відповідальність особи, відповідно до умов задачі. Обґрунтуйте відповідь



Задача № 2. Коровин, знаходячись у стані сп’яніння, зустрів п’ятирічного Толю Лесова, що кілька днів назад скривдив його сина, і став бити хлопчика армійським ременем. При цьому один удар він наніс пряжкою по голові, що привело до перелому тім’яної кісти черепа і струсу головного мозку III-го ступеня. Відповідно до висновку судово-медичної експертизи ці ушкодження відносяться до числа тяжких, небезпечних для життя в момент заподіяння. У результаті отриманих ушкоджень Лісів більше місяця лежав у лікарні, у нього виникли дефекти мови, судороги ніг.

Визначте обставини, які пом’якшують та обтяжують відповідальність особи, відповідно до умов задачі. Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 3. Неповнолітній Федоров, знаходився в гостях у Романенко. Він безпричинно пристав до Логинова, потім з хуліганських спонукань вибив скло у вікні і наніс Логинову удар в обличчя.

Вироком суду Федоров був засуджений по ч. 1 ст. 296 КК України із застосуванням ст. 69 КК України до восьмі місяців позбавлення волі.

Чи правильно визначене покарання Федорову? Які особливості застосування ст. 69 КК України? Яким чином зазначена стаття могла бути застосована, відповідно до умов задачі? Обґрунтуйте відповідь.

Задача № 4. Шурапов був засуджений по ч. 3 ст. 296 КК до п’яти років позбавлення волі. Після відбуття одного року позбавлення волі він вчинив втечу з колонії, застосувавши насильство над охороною, а потім вчинив квартирну крадіжку. За ці злочини Шурапов був засуджений по ч. 3 ст. 185 - до 4 років позбавлення волі, по ч. 2 ст. 393 КК України – до п’яти років позбавлення волі..





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 388 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...