Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Первинна профілактика



вакциною БЦЖ SSI

Мета – створення специфічного (протитуберкульозного) імунітету у неінфікованих дітей і підлітків, який підвищує стійкість до МБТ.

Завдяки вакцинації БЦЖ зменшилась захворюваність дітей і підлітків на поширені форми туберкульозу – міліарний туберкульоз, туберкульозний менінгіт, казеозну пневмонію.

Вакцина БЦЖ містить живі, але ослабленої вірулентності МБТ штаму БЦЖ, які, розмножуючись в організмі щепленого, призводять до розвитку довготривалого імунітету.

Вакцинація и ревакцинація БЦЖ не захищає організм від інфікування і захворювання туберкульозом.

З 2008 року в Україні для профілактики туберкульозу почали застосовувати вакцину БЦЖ SSI/BCG SSI, виробництва Statens Serum Institut (Данія).

Загальна характеристика: вакцина БЦЖ SSI - це біла кристалічна речовина виготовлена на основі живих бактерій, одержаних від культури бактерій Саlmette Guerіn (БЦЖ), що використовується для профілактики туберкульозу.

1 мл розчиненої вакцини містить 2-8х106 КУО (колоніє утворюючі одиниці) життєздатних одиниць Мусоbасtеrіum bovis БЦЖ SSI. Вакцина має високу імунологічну ефективність, низьку реактогенність (ускладнення після її застосування зустрічаються рідко та переважно носять місцевий характер).

Форма випуску. Ліофілізований порошок для приготування суспензії для ін'єкцій у флаконі (для 1 мл вакцини) та розчинник Саутона по 1 мл у флаконі.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 175 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...