Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перелік основних термінів, параметрів, характеристик, які повинен засвоїти студент при підготовці до заняття



Термін Визначення
1. Вакцина БЦЖ.     2.Післявакцинний (пост вакцинний) рубчик   3. Вогнище туберкульозної інфекції     4. Умовне (формальне) бактеріовиділення   5. ГІНК   6. Ізоніазид (Н), метазид, фтивазид, салюзид   7. Етамбутол (Е), піразинамід(Z).   8.Канаміцин (Кm), амікацин (Am), етіонамід, протіонамід (Et, Pt), натрієва сіль парааміносаліцилової кислоти (ПАСК–Pas), тіоацетазон (T), циклосерин (Сs), капреоміцин (Cm), тіоацетазон (T) та фторхінолони   9. Реакція Яриш-Герексгеймера   1. Вакцина Кальметта і Герена, яка застосовується для щеплення з метою створення протитуберкульозного імунітету.   2. Рубчик, що утворюється через 6-8 тижнів на місці введення вакцини БЦЖ.   3. Місце проживання, роботи хворого на туберкульоз із бактеріовиділенням, що встановлено одноразово будь-яким методом.   4. Припинення бактеріовидвлення в результаті лікування, але від останнього негативного результату посіву не пройшло 1 року (для вперше виявлених хворих) і 2-х років – для хворих на хронічний туберкульоз.   5. Гідразид ізонікотинової кислоти.   6. Препарати групи ГІНК - належать до препаратів І ряду.     7.Препарати І ряду.   8.Протитуберкульозні препарати ІІ ряду.     9. Погіршення загального стану хворого в перші дні від початку лікування внаслідок масивного розпаду МБТ.

4.2. Теоретичні питання до заняття

1.Соціальна профілактика.

2. Інфекційний контроль.

3. Санітарна профілактика, її завдання:

- поняття про осередок туберкульозної інфекції. Категорії осередків за ступенем епідеміологічної небезпеки. Робота в осередку туберкульозної інфекції з профілактики туберкульозу;

- заходи щодо профілактики туберкульозу серед осіб, які працюють в протитуберкульозних установах;

- запобігання зараженню людей від хворих на туберкульоз тварин;

- санітарно–освітня робота.

4.Первинна профілактика (вакцинація, ревакцинація БЦЖ SSI). Вакцина БЦЖ SSI. Техніка вакцинації та ревакцинації. Протипоказання до вакцинації, ревакцинації БЦЖ. Оцінка місцевих реакції організму на введення вакцини. Ускладнення протитуберкульозних щеплень.

5. Вторинна профілактика (хіміопрофілактика) туберкульозу, показання, методика проведення.

6Принципи лікування хворих на туберкульоз.

7 Критерії вилікування хворих на туберкульоз.

8. Класифікація протитуберкульозних препаратів.

9. Препарати І та ІІ ряду, механізм дії.

10.Побічні дії протитуберкульозних препаратів та методи їх усунення.

11.Медикаментозна стійкість МБТ до антимікобактеріальних препаратів.

12.Категорії лікування хворих на туберкульоз.

13.Стандартні режими лікування кожної категорії хворих на туберкульоз.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 356 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...