Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вуглецеві сталі класифікують за призначенням та якістю



За призначенням вуглецеві сталі поділяють на:

- конструкційні;

Інструментальні.

Конструкційні вуглецеві сталі поділяють на:

- сталь якісну;

- сталь звичайної якості

- (ГОСТ 380—94 "Сталь углеродистая обыкновенного качества. Марки");

Інструментальні — на:

- якісну;

Високоякісну.

Вуглецеві конструкційні сталі звичайної якості поділяють на три групи:

А, Б і В.

Сталі групи А поставляють з гарантованими механічними властивостями і застосовують без додаткової гарячої обробки. Сталі цієї групи маркірують СтО, Ст1пс, Ст1сп, Ст2кп, СтЗпс, Ст4кп, Ст4пс, Ст5пс, Ст6пс та ін. Літери "Ст" означають сталь, цифра — умовний номер її марки (від 0 до 6). Із збільшенням номера міцність сталі збільшується, наприклад для Ст1пс межа міцності така: σв=32 - 42 кгс/мм2, а для Ст6пс — понад 60 кгс/мм2.

Сталі групи Б поставляють з гарантованим хімічним складом. В позначці цих сталей спереду додають літеру "Б" і їх маркірують наступним чином: БСтО, БСт2, БСтЗ, БСт1кп, БСт2кп і т. д. до БС6кп, БСт6пс, БСт6сп. Чим більший номер сталі, тим більше в ній вміст вуглецю і тим вище її міцність.

Сталі групи В поставляють з гарантованими механічними властивостями і хімічним складом. В позначці сталі додається літера "В", наприклад, ВСт1кп, ВСт2кп, ВСтЗкп, ВСтЗсп, ВСт4пс, ВСт4сп, ВСт5пс, ВСт5сп та ін.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 384 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...