Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги до розташування устаткування та робочих місць



7.1.1 Розташування технологічного устаткування повинне забезпечувати його безпечну експлуатацію, зручність обслуго­вування та ремонту.

7.1.2 У виробничих приміщеннях цехів повинні бути перед­бачені зони обслуговування (майданчики):

- по фронту обслуговування щитів керування (принаявностіпостійних робочих місць) шириною не менше ніж 2 м;

- для постійного обслуговування устаткування шириною не менше ніж 1 м;

- для періодичного обслуговування шириною не менше ніж 0,8м;

- при необхідності обслуговування устаткування з усіх бо­ків ширина майданчика навкруги нього повинна бути відповідно 1,0 і 0,8м;

- для монтажу і демонтажу устаткування з розмірами, що достатні для його розміщення, проведення його ремонту і роз­ташування необхідних матеріалів, пристосувань, інструмента.

Висота зон обслуговування від настилу до конструктивних елементів приміщення має бути не менше ніж 2 м, а у галереях, тунелях і на естакадах не менше ніж 1,8 м.

7.1.3 Робочі місця повинні відповідати вимогам ГОСТ 12.2.061-81 "ССБТ. Оборудование производственное. Общие требования безопасности к рабочим местам".

7.1.4 Устаткування та оснащення робочого місця, що застосовується у відповідності до характеру роботи, повинні за­безпечувати безпеку, охорону здоров'я і працездатність працю­ючих.

7.1.5 Конструкція робочого місця, його розміри і взаємне розташування його елементів (органів керування, засобів відображення інформації, крісла, допоміжного устаткування тощо) повинні відповідати антропометричним, фізіологічним і психо­фізіологічним властивостям людини, а також характеру роботи, яка нею виконується.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 341 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...