Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. Це письмове пояснення на вимогу керівника з приводу си- туації, що склалася, фактів, дій або вчинків працівників (най- частіше – порушення дисципліни



Це письмове пояснення на вимогу керівника з приводу си- туації, що склалася, фактів, дій або вчинків працівників (най- частіше – порушення дисципліни, невиконання службових завдань). Інколи пояснювальна записка є вступом до якогось документа (плану, звіту, проекту).

Реквізити:

1. Назва виду документа.

2. Заголовок.

3. Посада, прізвище та ініціали керівника, якому вона по- дається.

4. Текст.

5. Посада, прізвище та ініціали особи, яка подає записку

(може розташовуватися після адресата).

6. Дата.

7. Підпис.


Зразок:

Директорові Чернівецького індустріального коледжу Харині В. Т.

старости групи МД–21

Шевчука М. Р.


Пояснювальна записка

про порушення навчальної дисципліни

Студенти групи МД–21 спеціальності „Маркетингова діяль- ність” не з’явилися 17 листопада 2008 року на заняття з україн- ської мови (за професійним спрямуванням) тому, що брали участь у студентській конференції „Переступити поріг надії”. Конферен- цію організував Український економічний університет. Конферен- ція проводилася з 10.00 до 14.00.

18.11.08. Підпис


Доповідна записка

Це письмове повідомлення на ім’я керівника установи, ор- ганізації, у якому описується певний факт, подія, повідомля- ється про виконання окремих завдань, службових доручень. Доповідна записка укладається з ініціативи її автора або за вказівкою керівника. Розрізняють внутрішні доповідні за- писки, що адресуються керівникові установи або підрозділу, де працює укладач, і зовнішні, адресовані керівнику вищої організації. Доповідні записки бувають також інформацій- ного, звітного й ініціативного характеру. Зміст доповідної записки повинен бути точним та лаконічним, поділеним на частини. У кінці подаються висновки і пропозиції.

Реквізити:

1. Назва виду документа.

2. Заголовок.

3. Посада, прізвище та ініціали керівника, якому вона по- дається.

4. Текст.

5. Посада, прізвище та ініціали особи, яка подає записку

(може розташовуватися після адресата).

6. Дата.

7. Підпис.

Зразок:

Директорові Чернівецького індустріального коледжу Харині В. Т.

викладача української мови

Посполітак О. В. Доповідна записка

про збільшення кількості годин

Мовна культура – один з найважливіших показників нашої духовної культури. Усне й писемне мовлення кожної людини

свідчить про рівень її освіченості, інтелігентності. Щоб грамотно говорити й писати, потрібно, передусім, постійно вивчати рідну мову, вдосконалювати знання, набуті в середній школі. Писемне мовлення студентів І курсу хибує численними відхиленнями від орфографічних і пунктуаційних норм української мови. Заняття з практичного курсу допомагають повторити й удосконалити знання студентів з орфографії та пунктуації української мови, виробити навички грамотного письма. Значна частина занять з української мови зорієнтована на вдосконалення зв’язного мовлення. На жаль, таких занять лише дві години на тиждень. Просимо розглянути це питання й збільшити кількість тижневих годин на вивчення рідної мови.

10.07.08. Підпис





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 697 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.012 с)...