Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Змістовний модуль (тема) 3. Види підприємств, їх організаційно-правові форми



Семінар № 3 (2 години)

1. Письмове тестування за змістом попередньої теми 2 на 10-15 хвилин.

2. Розгляд питань за планом тем змістовного модулю (теми) 3 щодо розгляду видів підприємств, їх організаційно-правових форм:

1) Класифікація та структура підприємств.

2) Характеристика організаційно-правових форм підприємств.

3) Добровільні та інституціональні об’єднання підприємств (фірми, організації).

3. Розбір конкретних ситуацій та підведення підсумків заняття.

Тестові завдання:

1. Корпорація – це:

а) тимчасове статутне об'єднання підприємств для досягнення його учасниками певної загальної господарської мети;б) господарче товариство, яке має статутний фонд, поділений на частини, розмір яких визначається статутними документами, і несе відповідальність за своїми обов'язками тільки своїм майном;в) договірне об'єднання, створене на основі об'єднання виробничих, наукових і комерційних інтересів підприємств, які об'єдналися, з делегуванням ними окремих повноважень централізованого регулювання діяльності кожного з учасників органам управління;г) немає вірної відповіді.

2. Господарче товариство, яке має статутний фонд, поділений на частини, розмір яких визначається статутними документами, і несе відповідальність за своїми обов'язками власним майном, а у випадку його недостатності учасники цього товариства несуть додаткову солідарну відповідальність у певному статутними документами однаковому кратному розмірі до внеску кожного з учасників – це:

а) товариство з обмеженою відповідальністю;

б) товариство з повною відповідальністю;

в) товариство з додатковою відповідальністю;

г) немає вірної відповіді.

3. Синдикат – це:

а) сукупність материнської компанії та дочірніх компаній, що контролюються нею;

б) об’єднання картельного типу, яке передбачає особливий порядок розподілення прибутку його учасників;

в) організаційна форма монопольного об’єднання, при якому компанії що в нього входять втрачають комерційну та збутову самостійність, але зберігає юридичну та виробничу свободу дій;

г) немає вірної відповіді.

4. Господарче товариство, у якому один або декілька учасників здійснюють від імені суспільства підприємницьку діяльність і несуть по його зобов'язаннях додаткову солідарну відповідальність усім своїм майном, а інші учасники тільки своїми внесками – це:

а) товариство з обмеженою відповідальністю;

б) товариство з повною відповідальністю;

в) командитне товариство;

г) товариство з додатковою відповідальністю.

5. Концерн – це:а) договірне об'єднання, створене на основі об'єднання виробничих, наукових і комерційних інтересів підприємств, які об'єдналися, з делегуванням ними окремих повноважень централізованого регулювання діяльності кожного з учасників органам управління;б) договірне об'єднання, створене з метою постійної координації господарської діяльності підприємств, які об'єдналися, шляхом централізації однієї або декількох виробничих і управлінських функцій, розвитку спеціалізації й кооперації виробництва, організації загальних виробництв на основі об'єднання учасниками фінансових і матеріальних ресурсів для задоволення переважно господарських потреб учасників;в) статутне об'єднання підприємств, а також інших організацій, на основі їх фінансової залежності від одного або групи учасників об'єднання, із централізацією функцій науково-технічного й виробничого розвитку, інвестиційної, фінансової, зовнішньоекономічної й іншої діяльності;г) немає вірної відповіді.

Критерії оцінювання відповідей на тестові завдання: 5 вірних відповідей – «відмінно»; 4 вірні відповіді – «добре»; 3 вірні відповіді – «задовільно»; 2 та менше вірних відповідей – «незадовільно».

Індивідуальне заняття № 3 (1 година)

1. Консультації щодо виконання варіантів індивідуальних завдань з висвітлення теоретичних програмних питань та вирішення практичних задач залікового модулю 1 дисципліни.

2. Поглиблене ознайомлення з головними положеннями Законів України «Про господарські товариства», «Про промислово-фінансові групи в Україні», «Про довірчі товариства».





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 175 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...