Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Транспортна мережа аеропорту



Транспортна мережа аеропорту повинна бути вирішена як єдина система, яка призначена для перевезення пасажирів, вантажів і пошти.

Ця система включає головну під'їзну автодорогу, внутріпортові автодороги (основні і допоміжні), автодороги до відокремлених об'єктів аеропорту, патрульну автодорогу та під'їзну залізничну колію.

Головна під'їзна автодорога зв'язує аеропорт з містом, з'єднуючи привокзальну площу з автодорогами загального користування. Голов­ні під'їзні автодороги до аеропортів I, II, III і IV класів повинні відповідати вимогам, які пред’являються до позаміських автодоріг відпо­відно I, II, III і IV технічної категорії. Ширину проїзної частини голов­ної під'їзної автодороги I-й категорії слід приймати рівною 20 (з урахуванням п'яти метрової розподільної смуги), II – 15, III – 7, і IV – 6 м.

Основні внутріпортові автодороги забезпечують проїзд усіх видів транспортних засобів і перевезення вантажів різного призначення між головною під'їзною автодорогою, вантажним комплексом аеропорту, АТБ, складами ПММ і МТМ, базою аеродромної служби, виробничо-технічною базою ССТ, РБД і аеродромом, минаючи привокзальну площу. Основні внутріпортові дороги повинні бути закільцьовані.

Допоміжні внутріпортові автодороги забезпечують транспортний зв'язок будинків і споруд СТТ між собою і основними внутріпортовими автодорогами.

Внутріпортові автодороги проектують як виробничі дороги IV категорії промислових підприємств з шириною проїзної частини 5 м.

Для здійснення патрулювання, забезпечення під'їзду до від­окремлених об'єктів аеропорту, у тому числі до об'єктів КПР, радіонавігації і посадки літаків, а також для доставки на аеродром аварійно-рятувальних підрозділів передбачаються автодороги з полегшеним типом покриття. Патрульну автодорогу трасують із внутрішнього боку огорожі аеродрому по усьому периметру.

Автодороги до відокремлених об'єктів аеропорту і патрульну автодорогу проектують як виробничі дороги V категорії промислових підприємств з шириною проїзної частини 3 м.

Трасування автодоріг повинно передбачати квартальну забудову СТТ. Перехрестя автодоріг слід проектувати здебільшого під прямим кутом. На перехрестях автодоріг і на ділянках примикання до площ та інших автодоріг необхідно передбачати спряження кромок покриття проїзної частини в плані радіусами не менше 25 м для I і II, 20 м – III, та 15 м – IV і V категорій автодоріг.

Огорожі ділянок і окремі об'єкти аеропорту не повинні розташовуватися на смугах відводу під головну під'їзну і внутріпортові автодороги (приблизно по 20 м праворуч і ліворуч від осі траси), де передбачаються улаштування зупинок транспорту, розміщення тротуарів, установка освітлювальних стовпів, дорожніх знаків, прокладка підзем­них колекторів для інженерних мереж (водо-, тепло-, газо-, електро­постачання, зв'язку, каналізації та інших комунікацій), а також посадка зелених насаджень.

На аркуші «Генеральний план аеропорту» ширину проїзної частини головної під'їзної і внутріпортової автодоріг необхідно вказувати в прийнятому масштабі креслення, патрульну автодорогу і автодороги до відокремлених об'єктів аеропорту – умовним позначенням.

Під'їзні залізничні колії до аеропорту слід передбачати для доставки пальномастильних і експлуатаційних матеріалів, а у період будівництва – будівельних матеріалів і устаткування. При належному техніко-економічному обґрунтуванні в аеропортах I і II класів під'їзні залізничні колії можуть бути використані для перевезення пасажирів.

Під'їзні залізничні колії в аеропортах I – IV класів проектуються у виді з'єднувальних шляхів III категорії з колією 1520 мм і радіусами кривих у плані на ділянках повороту і розгалуження 250 м – основні та 160 м – у важких і особливо важких умовах місцевості.

З урахуванням принципу транспортного зонування залізничні колії повинні бути підведені до таких об'єктів СТТ: видатковому складу ПММ, складу МТМ, центральної котельні і РБД.

На аркуші «Генеральний план аеропорту» під'їзну залізничну колію показують умовним позначенням.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 403 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...