Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Огородження території аеропорту



На рис. 3.14 приведена взірцева схема генерального плану СТТ аеропорту, взірцева схема генерального плану аеропорту в цілому приведена в додат. 3.



Огородження території аеропорту входить до складу режимно-охоронних заходів.

Для убезпечення польотів повітряних кораблів, запобігання
можливості проникнення сторонніх осіб, транспортних засобів і тварин територія аеропорту повинна мати огорожу по всьому периметру. Ділянки огорожі повинні бути прямолінійними в плані з мінімально необхідною кількістю кутів повороту.

Огорожу території аеропорту встановлюють по границі основного землевідводу, яка збігається з границями літної смуги, регламентованих зон РМС і смуг відводу під транспортні комунікації. При необхідності границю основного землевідводу зміщають у зовнішню сторону на певну відстань, забезпечуючи трасування патрульної автодороги поза межами літної смуги і регламентованих зон РМС. В курсовому проекті цю відстань можна прийняти рівною 10 – 15 м. При визначенні місцеположення границі основного землевідводу, розташовуваної уздовж РД (включаючи перонні РД), слід врахувати, що встановлена по ній огорожа, а також транспортні засоби на патрульній автодорозі, є перешкодами для літаків, які рухаються по РД. Тому необхідно враховувати мінімальну відстань від осі РД до перешкоди (див. табл. 2.6). Огородженню підлягають також відокремлені об'єкти аеропорту по границях ділянок для їхнього розміщення.

Тип огорожі слід приймати для аеропортів I і II класів – суцільне залізобетонне, для аеропортів III і IV класів – з металевої сітки чи колючого дроту на залізобетонних стовпах, установлених через 3 м. В аеропортах III і IV класів допускається передбачати огорожу з місцевих будівельних матеріалів (черепашник, туф, шлакобетон тощо).

Огорожа аеропортів усіх класів повинна бути висотою 2 м з
Т-подібною насадкою висотою 0,1 м, яка має козирок шириною по
0,5 м у кожен бік з колючого дроту, натягнутого через 10 см. На об'єктах аеропорту, що підлягають обладнанню периметровою охоронною сигналізацією, допускається заміна колючого дроту на козирку Т-по­дібної насадки, зверненому усередину охоронюваного об'єкта, на дроти-антени датчиків периметрової охоронної сигналізації.

Крім зовнішнього огородження передбачається внутрішнє огородження об'єктів аеропорту. Забором з металевої сітки висотою 2 м відгороджуються: аванперон, антенне поле КДП, склад МТМ, ВТБ служби спецтранспорту, БАСА, РЕМ, РБД, водопровідні споруди, ділянки відкритого зберігання вантажів, матеріалів, устаткування і механізмів. При необхідності зазначені об'єкти (крім аванперону) можуть мати суцільну залізобетонну огорожу висотою 2 м.

Ділянка видаткового складу ПММ відгороджується суцільним залізобетонним забором висотою 2 м з Т-подібною насадкою.

Для забезпечення пропускного режиму в аеропортах слід передбачати контрольно-пропускні і проїзні пункти (КПП) на аеродром. В аеропортах I і II класів, як правило, передбачається не більш трьох,
III – двох і IV – одного КПП, які обладнаються металевими воротами з механічним приводом, шлагбаумами та охоронною сигналізацією.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 360 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...