Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета роботи. Освоїти прийоми роботи з текстовим редактором і основними компонентами інтегрованого середовища програмування С++; придбати практичні навички введення –



Освоїти прийоми роботи з текстовим редактором і основними компонентами інтегрованого середовища програмування С++; придбати практичні навички введення – виведення даних, складання і налагодження простіших програм мовою С++; освоїти правила опису типів даних; придбати навички у використанні операторів керування й організації циклів.

1.2 Методичні вказівки до організації самостійної роботи студентів

При підготовці до роботи повторити типи констант і змінних, способи їхнього опису, використання інтегрованого середовища програмування на С++ [1–7, конспект лекцій ].

1.2.1 Розробка консольного додатка у середовищі VISUAL C ++

Visual C++ — це інструмент професійного програмування в середовищі Windows. Основна сила пакета – використання бібліотеки класів. Спеціальні програми –майстри пишуть за користувача значну частину проекту – програми. Інтегроване середовище Visual C++ дає можливість писати та виконувати складні програми. Програма в цьому середовищі — це проект, що складається із набору файлів, розміщених в робочих областях. У середовищі можна також реалізовувати звичайні (без використання стандартних класів) програми мовою С++. Для цього застосовується консольний режим.

Для реалізації програми необхідно виконати послідовність дій:

1. Запустити за допомогою меню Visual C++.

2. Використати команду File/New, з’являється вікно New.

3. Перейти на вкладку Projects і вибрати із списку рядок Win32 Console Application.

4. В текстовому полі Project ввести ім’я створюємого проекта Pro1, а в полі Location вказати каталог для проекта за допомогою ієрархічного списку в правому кутку.

5. Натинути кнопку Ок у вікні New. Проект Pro1 створено у вигляді файлів Pro1.dsw, Pro1.dsp.

6. Якщо необхідно продовжити роботу над програмою, з якою працювали раніше, слід використати команду File/Open Workspaces і відкрити файл з розширенням .dsw.

7. Для створення файла Pro1.cpp слід знову використати команду File/New, але з вкладкою Files.

8. Вибирати зі списку рядок C++ Source File, ввести імя файла Pro1.cpp у полі Filename та слідкувати, щоб прапорець Add to project було виставлено! Натиснути Ок. В результаті файл Pro1.cpp буде створено і відкрито у середовищі Visual C++.

9. Якщо необхідний файл. сpp знаходиться на дискеті, слід спочатку створити проект і в ньому всередині замінити його файл з розширенням .cpp на файл. cpp, що знаходиться на дискеті. Для цього найкраще використовувати програму роботи з файлами Far.

10. Набрати текст програми на С++ та відкомпілювати його командою Build/Build Pro1.exe або натисненням іконочної кнопки чи клавіші F7.

11.Запустити програму командою Build/Execute Pro1.exe або клавішами Ctrl+W.

12. Для пошуку та виправлення помилок компіляції у нижньому вікні слід знайти помилковий оператор та два рази натиснути на ньому лівою клавішою мишки. Виходимо на текст програми, виправляємо помилку та знову виконуємо компіляцію. При цьому треба не забувати зберігати на дискові новий варіант програми.

Відладчик вмикається та вимикається в полі меню Build/ Start Debug /Configurations.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 332 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...