Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості формування тематики курсових робіт для студентів різних курсів напряму підготовки «Країнознавство»



З міст курсових робіт визначається для різних курсів напряму підготовки «Країнознавство» навчальним планом.

Робота має будуватися на основі фактичного матеріалу, на ґрунтовній теоретичній базі, але не повинна бути компілятивною. Вона закріплює засвоєні студентами знання з фундаментальних і професійно-орієнтованих дисциплін та навички, здобуті студентами під час проходження навчальних практик. Тому курсова робота складається з двох частин: теоретичної та практичної.

Теоретичною базою для написання курсової роботи на всіх курсах є цілий комплекс дисциплін, що вивчаються протягом перших трьох років навчання.:

Найважливішими завданнями практичної частини є:

Практичну частину оформити як додаток до курсової роботи.

Курс

На 1-му курсі студенти спеціалізацію ще не обрали, а, крім того, вони вивчають здебільшого загальні дисципліни з різних сфер соціально-гуманітарного й природничо-наукового знання. Тому тематика курсових робіт (при самостійному виборі студентами тем із запропонованого списку) зазвичай охоплює проблеми, загалом відомі студентам зі шкільного курсу всесвітньої історії, так чи так відображені в науковій літературі і водночас доволі резонансні для сучасного стану й розвитку країн з майбутніх регіонів спеціалізації. Така тематика дозволяє студентам не лише здобути певні навички самостійного дослідження в галузі країнознавства, а й заглибитися в коло питань, що стануть актуальними в процесі спеціалізації.

Курсову роботу студенти 1 курсу пишуть з дисципліни «Країнознавство», але теоретичною базою для написання курсової роботи на 1 курсі є цілий комплекс дисциплін:

· Країнознавство

· Основи наукових досліджень

· Сучасні інформаційні системи і технології

· Фізична географія країн світу,

· Економічна географія країн світу

· Основи етнології

Вступ

Розділ 1 Загальна країнознавча характеристика країни

Розділ 2 Роль і місце досліджуваної проблеми (теми роботи) у житті країни.

Розділ 3 присвячується розкриттю самої проблеми та її впливу на сучасні процеси в країні.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 601 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...