Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні вимоги та рекомендації до оформлення тексту



Курсова робота виконується українською мовою. Написання роботи дозволяється у двох варіантах: друкованому (комп’ютерний текст) чи рукописний (при розбірливому чіткому начерку). Текст роботи повинен мати охайний вигляд, вичитаний як студентом, так і науковим керівником. Не вичитаний текст з лексичними та орфографічними помилками знижує загальну оцінку роботи і є взагалі неприпустимим.

Курсова робота має об’єм:

- рукописний варіант – 30-40 сторінок (відповідно: вступ - 5-7 стор.; висновки – 3-4 стор.)

- комп’ютерний набір – 25-30 сторінок (відповідно: вступ – 3-5 стор.; висновки – 2-3 стор.).

Виконується робота з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210х297 мм), можливо також використання паперу форматів у межах від 203х288 до 210х297 мм і подати таблиці та ілюстрації на аркушах формату АЗ.

Текст роботи необхідно друкувати, залишаючи поля таких розмірів:

ліве – не менше 25 мм

праве – не менше 10 мм

верхнє і нижнє – не менше 20 мм.

Вимоги до комп’ютерного набору курсової роботи:

· текстовий редактор – WORD

· гарнітура шрифту – Times New Roman

· кегль шрифту (розмір) – 14

· кількість символів у рядку – не менше 60

· абзац – 1-1,27 см

· міжрядковий інтервал – полуторний

· кількість рядків на сторінці – 29-30

· міжрядковий інтервал між заголовком (назвою розділу чи підрозділу) і текстом – 20 мм.

Вимоги до рукописного тексту роботи: Текст наукового дослідження, оформлений рукописним способом, дозволяє використання тільки одного кольору (чорного, синього або фіолетового).

· абзац – 8-12 мм (5 символів)

· відстань між рядками – 15 мм (стандарт “зебри”)

· відстань між заголовком (назва розділу, підрозділу) і текстом роботи – 20 мм.

Загальні вимоги до тексту:

· Вписувати у текст окремі слова чи умовні позначення необхідно типографським шрифтом чорною пастою або чорною тушшю.

· Помилки, описки дозволяється виправляти, підчищаючи і замальовуючи білою фарбою (не заклеювати) і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого тексту (фрагменту малюнка) машинописним або рукописним способом чорнилом, тушшю, пастою тільки чорного кольору.

· Сторінки роботи нумерують арабськими цифрами, проставляючи їх у правому верхньому кутку над текстом. Крапка після номера сторінки не ставиться.

· Титульну сторінку включають у загальну нумерацію, але не нумерують.

· Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ», «ДОДАТКИ» друкують (шрифт – 14 напівжирний) або записують великими літерами симетрично до тексту, заголовок центрується.

· Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами, крім першої – великої, з абзацного відступу, шрифт 14 – напівжирний.

· Перенос слів у заголовках не допускається. Підкреслення заголовків не допускається.

· Розділи повинні мати наскрізну нумерацію у межах всієї роботи і нумеруватись арабськими цифрами.

· Підрозділи повинні мати нумерацію у межах кожного розділу. Номери розділів складаються з номеру розділу і підрозділу, розділених крапкою (1.2. або 2.4.).

· Кожний розділ роботи: «ЗМІСТ», «ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ», «ДОДАТКИ» повинен починатися з нової сторінки.

Зразок оформлення змісту курсової роботи:

ЗМІСТ

ВСТУП…………………………………………………………… 3

РОЗДІЛ 1. НАЗВА РОЗДІЛУ………………………………… 6

1.1.

1.2.

1.3.

РОЗДІЛ 2. НАЗВА РОЗДІЛУ………………………………….16

ВИСНОВКИ……………………………………………………. 34

2.1.

2.1.1.

2. 1.2.

2.2.

2.3.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ТА ЛІТЕРАТУРИ.... 36

ДОДАТКИ……………………………………………………... 38

Курсова робота повинна відповідати певним вимогам за стилем викладу матеріалу. Формулювання назви теми, розділів та підрозділів повинні бути чіткими, лаконічними і в той же час найбільш повно відображати сутність та зміст питань, що розглядаються.

Матеріал викладається грамотно, простим науковим стилем, не повинен містити повторів та не бути перевантаженим цитатами. Не допускається просте переписування літературних джерел, їх цитування без посилання.

В тексті не повинно бути виразів типу: «я вважаю», «мені здається», «у нас прийнято» тощо. Замість них рекомендуються вирази: «на думку автора», «вважається доцільним», «як свідчить проведений аналіз» тощо.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 457 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...