Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хід виконання роботи



4.1. Проведіть дослід – паралельне з’єднання реостатів активного та активно-індуктивного опорів. Для цього виконайте такі дії:

4.1.1. Після перевірки схеми викладачем увімкніть вимикач QF.

4.1.2. Вмикаючи по черзі перемикачі SA1, SA2, SA5 і SA6, відрегулюйте за показаннями амперметра РА1 силу струму у колі так, щоб вона не перевищувала верхню межу вимірювання за струмом для ватметра або була наближена до неї, тобто Ік £ ІнPW. Запишіть покази амперметра РА1 і PW у відповідні клітинки таблиці.

4.1.3. За допомогою щупів ХР1 – ХР2 виміряйте вольтметром діюче значення напруги в точках А і С джерела напруги. Запишіть покази вольтметра у відповідну клітинку таблиці.

4.1.4. Виміряйте значення сили струму у вітці реостата активних опорів EL1 – EL2. Для цього вставте вилку ХР3 – ХР4 амперметра РА2 у розетку XS3 і вимкніть перемикач S3. Запишіть показання амперметра у відповідну клітинку таблиці. Ввімкніть перемикач S3 і вийміть вилку ХР3 – ХР4 з розетки Х3.

4.1.5. Те саме зробіть для визначення сили струму у вітці індуктивних опорів L1 – L2.

4.2. Проведіть дослід – паралельне з’єднання реостатів активного, ємнісного й активно-індуктивного опорів. Для цього виконайте такі дії:

4.2.1. Не вимикаючи кола і не змінюючи параметрів переднього досліду, ввімкніть перемикач S2. Потім, вмикаючи по черзі перемикачі SA3 і SA4 і, стежачи при цьому за рухом стрілки амперметра РА1, відрегулюйте у колі таку силу струму, за якої відхилення стрілки у зворотному напрямі відносно попереднього досліду буде найбільшим. Запишіть показання приладів РА1 і PW у відповідні клітинки таблиці.

4.2.2. Виконайте пункти 4.1.3 - 4.1.5 і аналогічно виміряйте струм у вітці ємнісних опорів CB1–CB2.

4.3. Вимкніть перемикач QF і розрядіть конденсатори (див.п.3.3.2).

4.4. Переведіть покази стрілочних приладів в іменовані величини, подайте результати дослідів викладачеві на затвердження, після чого з дозволу викладача розберіть схему.

5. Опрацювання дослідних даних.

Для визначення параметрів електричного кола за дослідними даними використайте класичний або графоаналітичний методи.

5.1. Алгоритм розрахунку за формулами, наведеними у відповідних клітинках таблиці, такий. Використовуючи діюче значення напруги, активної потужності та струмів у відповідних вітках і в усьому колі, обчисліть і запишіть у відповідні клітинки таблиці:

повні потужності та провідності приймачів і всього кола (дослід 1 і 2) – за формулами відповідно:

; ; ; ;

; ; ; ;






Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 292 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...