Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка до виконання роботи. 3.1. Ознайомтеся з розміщенням на панелі лабораторного стенда вимикача QF джерела напруги, лампових (резистивних) реостатів EL1 – EL6 і перемикачів SA1 – SA6



3.1. Ознайомтеся з розміщенням на панелі лабораторного стенда вимикача QF джерела напруги, лампових (резистивних) реостатів EL1 – EL6 і перемикачів SA1 – SA6, контактних містків ХS – S. Перевірте справність приєднувальних затискачів і запам’ятайте положення «Ввімкнено» та «Вимкнено» на вимикачі QF і перемикачах SA1 – SA6 та S1 – S3.

3.2. Виберіть необхідні для дослідів прилади, визначте їх тип, систему, межі вимірювань, клас точності, встановіть їх відповідність вимогам, вказаним в описі установки та дод. 4 і заповніть таблицю приладів (див. Загальні положення, табл. 2). Зверніть увагу на розміщення генераторних і навантажувальних затискачів: «І» – послідовної та «U» – паралельної котушок ватметра.

3.3. Зберіть схему, зображену на рис. 5.1. Для цього з допомогою перемичок об’єднайте контакти ХТ4 – ХТ6 реостатів EL1 – EL6 у вузлову точку n (нейтраль). Утворену точку n через амперметр РA2 і перемикач S4 контактного містка XS4 – S4 з’єднайте з нейтраллю N мережі. Контакти ХТ1 – ХТ3 реостатів EL1 – EL6 через контактні містки XS1 – S1, XS2 – S2 і XS3 – S3 приєднайте відповідно до затискачів А, В і С вимикача QF мережі живлення.

3.4. Зберіть блок вимірювальних приладів у такій послідовності: з’єднайте навантажувальний затискач «І» ватметра pW з однією з клем амперметра pA1, а до іншої його клеми приєднайте вивід XP3 штепсельної вилки. Вивід XP4 цієї ж вилки приєднайте до заздалегідь об’єднаних між собою генераторних затискачів pW. Навантажувальний затискач «U» ватметра з’єднайте з нейтраллю споживача n. Приєднайте до клем вольтметра РV щупи з ізольованими рукоятками XP1 і XP2.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...