Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Програмування касових апаратів



Існують поля "Звіти", "Товари", "Касири", "Відділи", "Націнки". Управління здійснюється за допомогою стрілок переміщення при вимкненій лампочці "Num Loock". Вибравши потрібне поле, натисніть клавішу "Enter". Система програмування касових апаратів програмує за допомогою комп'ютера внутрішню пам'ять касових апаратів і одержує з цієї пам'яті звіти.

Візьмемо перший пункт меню "Звіти". Якщо на ньому натис­нути "Enter", відкриється віконце можливих звітів. Всі звіти каса друкує на паперовій стрічці. Група поточних звітів друкує показники лічильників касових апаратів, які нас цікавлять: продаж по відділах, по товарах, по касирах, за визначений період часу. Ці звіти просто показують стан реєстрів касового апарату.

Є ще група онулених звітів. Ці звіти показують стан цих же реєстрів, а потім ці реєстри очищуються. Узагальнена інформація з цих реєстрів надходить у фіскальну пам'ять касового апарата. Третя група звітів - звіти з фіскальної пам'яті. У цій пам'яті апарата зберігаються щоденні підсумки торгівлі через апарати за весь час роботи каси. Елементи цієї пам'яті зберігають всю інформацію незалежно від того, включена каса в електромережу чи ні. Ці блоки пломбуються в податковій інспекції при прийнятті каси на облік і присвоєнні їй фіскального номера.

У меню "Звіти" - останній пункт "Одержати заводський і фіскальний номери". Заводський номер - це індивідуальний номер цього касового апарата, який присвоюється при виготовленні. Фіскальний номер присвоює податкова інспекція при реєстрації каси. Вихід у верхній рівень меню - клавіша "Esc".

Наступний пункт верхнього меню -- "Товари". Тут можна запрограмувати всі атрибути товару для торгівлі ним у режимі "OFF LINE", без комп'ютера. "Назва товару", "Ціна товару", "Належність до відділу", "Кількість" - всі ці поля пам'яті каси необхідно заповнити, щоб здійснити продаж "OFF LINE".

Третя група в меню - "Касири". У ній три пункти - "Ім'я касира", "Пароль касира" і "Кількість касирів". "Ім'я касира" буде друкуватися на кожному чеку, і на це ім'я буде підсумовуватися виручка каси. "Пароль касира" дозволяє закрити можливість торгувати на цій касі особам, які не мають для цього дозволу.

"Кількість касирів" — кільком касирам зі своїми іменами і паролями дозволено працювати на цьому конкретному касовому апараті.

Група "Відділи" дозволяє вводити назву відділів, яка друкується на чеку, закріплювати за відділом будь-який товар, вказувати, до якої податкової ставки належить цей відділ. Група "Націнки" керує націнками - уцінками та їх дозволом і забороною.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 629 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...