Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система введення товарів



Розрізняють вісім полів введення: "Відділ", "Штрих-код", "Код товару", "Кількість", "Ціна", "Назва для чеку", "Повна назва", "Запис товару в базу даних". При погашеній лампочці "Num Loock" перемі­щення по полях здійснюється за допомогою клавіш переміщення (зі стрілками). Натиснувши на поле "Відділ", "Enter", входимо в праве поле, і за допомогою стрілок вверх і вниз вибираємо назву відділу, в який буде вводитися товар. У системі вони встановлені під назвами касових апаратів MINI600-1-6, SAMSUNG, SILEX, EPA803 для фіскальних принтерів.

Вибравши відділ, натискаємо клавішу "Enter" і повертаємося у ліве поле меню. Якщо після вибору натиснути клавішу F2, висвітяться всі товари, які вже є в базі даних на цей відділ. Натиснувши F1, -одержимо вікно зі всіма товарами в базі даних і, використовуючи стрілки, знаходимо потрібний товар; після "Enter" висвітяться всі його атрибути, і їх можна буде корегувати (змінювати ціну, кількість тощо).

Якщо за допомогою прикріпленого зчитувача штрих-кодів зчитати штрих-код якогось товару, він висвітиться у полі "Штрих-код"; якщо цей штрих-код вже існує в базі даних, висвітяться всі атрибути цього товару.

У полі "Код товару" потрібно ввести короткий код товару, який касир буде набирати на клавіатурі касових апаратів. Отже, якщо товар має штрих-код, його можна продавати за допомогою сканера штрих-кодів, підключеного до каси або набираючи на клавішах каси короткий код товару і натискаючи клавішу "Код товару".

У поле "Кількість" вводиться кількість товару, яка надходить у цей відділ (кількість позначається у грамах; якщо це одна пачка сигарет- 1000 гр).

У поле "Ціна" вводиться ціна, яка буде вибита на чеку; ціну вводять у копійках.

Поле "Назва" для чека обмежене довжиною рядка тексту в чеку. Поле "Повна назва" слугує для запису облікової назви цього товару (наприклад, хто постачає). Сформувавши обліковий запис для товару і все перевіривши, необхідно використовувати поле "Запис товару в базу даних". Для цього потрібно перемістити покажчик туди і натиснути клавішу "Enter". Якщо все правильно, - вимкнуться всі поля.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 399 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...