Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система управління і конфігурування



Верхнє меню складається з чотирьох пунктів "Запуск всіх систем", "Конфігурування", "Контроль", "Зупинка всього".

За допомогою стрілок вліво і вправо на цифровому полі клавіатури можна переміщуватися по полях.

Натиснувши клавішу "Enter" на підсвіченому полі "Запуск всіх систем", увійдемо в меню нижнього рівня.

• Якщо натиснути "Enter", коли висвічено поле "Поточна конфігурація", запустяться ті лабораторні роботи для терміналів, які перераховані в нижньому лівому вікні екрана;

• Поле "Перезапуск поточної конфігурації1" використовується, якщо в ході роботи комплексу викладач вирішив поміняти настройки для терміналів і зробив це за допомогою пункту верхнього меню "Конфігурування". При натисканні клавіші "Enter" на полі меню

"Перезапуск поточної конфігурації1" екран згасне і після завершення перезапуску на ньому відновляться всі рисунки:

Поле "Перезапуск для терміналів". При натисканні клавіші Enter на підсвіченому полі "Перезапуск для терміналів" з'являється віконце, де перераховані термінали, які є в лабораторії: "Термінал-1 - Термінал-6". Вибравши стрілками потрібний термінал та натиснувши клавішу Enter, відбувається перезапуск тієї роботи, яка ініціюється для вибраного терміналу на нижньому лівому вікні:

Поле меню, що починається "Для всіх", дозволяє запустити одночасно на всіх терміналах вибрану лабораторну роботу "Прийом товару", "Комплекти в буфеті", "Ресторанний комплекс", "Виготовлення штрих-кодових етикеток", "Продаж товарів через фіскальний принтер", "Програмування касових апаратів", "Аналіз систем штрих-кодування":

"Показова конфігурація" запускає конфігурацію для відвіду­вачів, які бажають ознайомитися з можливостями лабораторного комплексу ауд. 230. На всіх терміналах висвічуються різні роботи:

• термінал 1 - "Аналіз систем штрих-кодування"

• термінал 2 - "Робота з чековими вікнами"

• термінал 3 - "Продаж через фіскальний принтер"

• термінал 4 - "Формування і продаж комплектів в буфеті"

• термінал 5 - "Ресторанний комплекс"

• термінал 6 - "Виготовлення штрих-кодових етикеток" і "Прийом товарів".

Пункт верхнього меню "Конфігурування". Після натискання клавіші Enter загоряється віконце "Екрани", в якому перераховані пристрої, для яких можливе конфігурування "Екрани", "Каси" і "Сканери штрих-кодів". Натискання клавіші "Enter" на віконце "Екрани" включає меню, в якому перераховані термінали "Екран 1" — "Екран-6". Нижній екран вибирається стрілками вверх і вниз.

Виділивши потрібний екран, натиснути клавішу "Enter", висвітиться вікно зі всіма можливими лабораторними роботами для цього екрана. Вгорі цього вікна — чекові вікна, якщо вони є, якщо ні - загоряється "Пусто". Стрілки вверх і вниз переміщують підсвітку по таких полях: "Процес прийому товарів", "Програмування касових апаратів", "Робота з чеками", "Продаж через фіскальний принтер, "Формування і продаж комплектів в буфеті", "Ресторанний комплекс", "Виготовлен­ня штрих-кодових етикеток", "Аналіз систем штрих-кодування". Натискання одного з пунктів цього меню прикріплює вибраний термінал до цієї роботи і вмикає це прикріплення в поточну конфігурацію з меню "запуск всіх систем" Натиснувши клавішу "Esc", відкриється вихід у верхнє меню із всіх нижніх систем.

Натисканням клавіші "Enter" на пункті "Каси" з меню "Екрани", "Каси", "Сканери" з'являється вікно "Поточні настройки для "МШІ-600" - 1-И>. Пункти цього меню "Екран", Вікно", "Ваги", "Друкування чеків" означають:

- "Екран" - якщо вибрано формування чеків на екрані термі­налу - це номер вибраного екрана;

- "Вікно" — якщо вибрано формування чеків на екрані термі­налу, це номер вікна для чека, якщо не вибрано - загоряється "Н". Можливі три вікна на одному терміналі: ліве, середнє і праве. Якщо вікна чеків немає - загоряється "Н".

- "Ваги" - до будь-якої каси на "ВИДД8" можуть бути прикріплені ваги VIR15, якщо вагів немає - загоряється "Н".

- "Друк чеків" - для будь-якої з кас при формуванні чека на екрані терміналу або без нього можливе введення кодів товарів з друком чеку на будь-якій іншій касі, якщо в цьому полі стоїть номер цієї ж каси - друк чеків можливий лише на ній самій.

Натиснувши "Enter" на пункті "Сканери" із меню "Екрани", "Каси", "Сканери" з'явиться меню "Поточні настройки" для сканера BAR-кодів, у якому три пункти "Екран", "Вікно", "Друкування чеків". Для сканерів штрих-кодів, підключених безпосередньо до комп'ютера, ці вікна означають те саме, що й для меню "Каси" -формування чека на екрані; в якому вікні цього екрана і на якому касовому апараті друкувати ці чеки.

Пункт самого верхнього меню "Контроль" дозволяє викладачу слідкувати за тим, що відбувається на будь-якому комп'ютері. Все, що відбувається на терміналі, відображається на екрані викладача.

Вихід з цього режиму відбувається через одночасне натискання двох клавіш "Cntrl" і "С".

Після натискання клавіші "Enter" на пункті верхнього меню "Зупинка всього" з'явиться питання "Точно-Y". Натискання клавіші "Y" і після неї Y дозволить закрити систему та вийти з неї.

Після цього можна вимкнути живлення всіх пристроїв ауд. 230.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 409 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...