Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичні рекомендації щодо вибору способу виробництва заготовок



У якості загальних рекомендацій можна вказати такі.

Корпусні коробчаті деталі, в яких монтують робочі механізми та вузли машин (корпуси двигунів, станини, коробки передач, редуктори та ін.) переважно виготовляють литтям незалежно від типу виробництва.

Корпусні деталі відкритого типу на яких монтують робочі механізми та двигуни (рами, корпуси), а також деталі, що зв’язують окремі вузли машин і одночасно виконують функції корпусних, але з меншими розмірами (кронштейни, траверси та ін.) в малосерійному та одиничному виробництві раціонально виготовлені зварними або зварюванням.

Деталі вузлів машин:

· зубчасті колеса, маховики, маточини, кришки корпусів підшипників, важелі, тяги та інше в серійному виробництві виготовляють литтям в тих випадках, коли їх виготовлення штампуванням нерентабельне; в одиничному та малосерійному виробництві їх виготовляють литтям;

· гладкі та ступінчасті вали, втулки, кільця в одиничному і серійному виробництві доцільно виготовляти із прокату;

· балки, кронштейни, плити в одиночному і малосерійному виробництві доцільно виготовляти з профільного сортового прокату (кутники, швелери та ін.) з застосуванням зварювання.

У великосерійному і масовому виробництві деталі другої і третьої груп раціонально виготовляти з періодичного і спеціального сортового прокату та пресованих профілів.

Для нашого прикладу для деталі рисунок 7.1 згідно практичних рекомендацій можна прийняти виготовлення заготовки способом лиття, а за таблицями Д М2.4;КД уточнюємо для великосерійного виробництва метод лиття – в оболонкові форми.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 183 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...