Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка видалення пухлин альвеолярних відростків щелеп



Мета оперативного втручання: видалення доброякісної пухлини, що має екзофітний, експансивний ріст, з дотриманням правил антибластики - запобігання збереження пухлинних клітин у операційної рані та навколишніх тканинах.

Матеріальне забезпечення: водні розчини антисептиків для обробки операційного поля, марлеві шарики, одноразовий шприц (2-5 мл) з голкою для внутришньом'язових ін'єкцій, розчин анестетика, пінцет хірургічний, скальпель, розпатор, долото жолобувате та пряме, хірургічна ложка, широка гладилка, кровоспинний затискач, голкотримач, голка хірургічна мала та середня колюче-ріжуча, кетгут, хірургічні ножиці. Вимоги до лікаря:

Лікар розміщується попереду та з права від пацієнта. Пацієнт знаходиться у кріслі з зафіксованою головою під кутом 90° до вісі тіла, голова пацієнта на рівні ліктя лікаря Пацієнт може лежати на операційному столі з зафіксованою головою у підголівнику. Методика проведення:

  1. Лікар здійснює провідникову анестезію операційної зони.
  2. Лікар виконує етапи оперативного втручання - альвеолектомія до забезпечення огляду кісткової пухлини та створення раціонального доступу до неї.
  3. За допомогою долота, хірургічної ложки, широкої гладилки лікар видаляє пухлину з кісткової рани.
  4. Видалену пухлину з оточуючими тканинами лікар залишає для подальшого патолого-гістологічного дослідження, відкладаючи на окремий марлевий шарик або серветку.
  5. Після видалення пухлини лікар оглядає рану та переконується у певному видалені всіх змінених тканин.
  6. Після видалення пухлини лікар здійснює антисептичну обробку раневої поверхні водними розчинами антисептиків.
  7. Лікар укладає слизово-окісний клапоть на попереднє місце та за допомогою голкотримача з колюче-ріжучою голкою та кетгуту накладає вузлові шви на слизову оболонку.
  8. Лікар дає рекомендації хворому по догляду за порожниною рота.
  9. Лікар заповняє медичну картку пацієнта, направлення операційного матеріалу на патолого-гістологічне дослідження, яке реєструє у відповідному журналі.




Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 342 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...