Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка лігатурного зв'язування зубів за Айві



Матеріальне забезпечення: лігатурний дріт бронзово-алюмінієвий діаметром 0,4-0,5 мм, ножиці по металу, затискач Мікулича (або москіт, Пеан) або голкотримач, гачки Фарабефа, зуболікарський пінцет, відрізок алюмінієвого дроту для шинування, фантом голови з зубними рядами або пластмасові моделі щелеп зафіксовані в оклюдаторах. Вимоги до лікаря:

Лікар розміщується попереду і з права від пацієнта, який сидить у кріслі або лежить на операційному столі. Заздалегідь готує відрізки лігатурного дроту 10-12 см довжиною. Накладання лігатур лікар починає з найменш пошкодженої ділянки зубного ряду. Помічник лікаря відводить щоки та губи пацієнта гачками Фарабефа.

При демонстрації лігатурного зв'язування на моделях лікар тримає їх у лівій руці, а правою рукою здійснює пов'язку. Методика проведення:

  1. Лікар згинає відрізок лігатурного дроту у вигляді шпильки, причому один кінець її робить довшим за інший на 1-1,5 см.
  2. За допомогою крампонних щипців та відрізка дроту для шинування лікар двома витками лігатури створює кільце (петлю) діаметром біля 3-4 мм на кінці "шпильки".
  3. Обидва кінці проволоки проводить з боку присінку порожнини рота на оральну (піднебінну) поверхню між опірними зубами.
  4. Довший кінець лігатури лікар вертає на вестибулярну поверхню через міжзубний проміжок, що розміщений дистальне від кільця лігатури, і пропускає через нього.
  5. Короткий кінець виводить на вестибулярний бік через міжзубний проміжок, який розміщується медіальне від кільця, і скручує з довгим кінцем під натягом за напрямком годинникової стрілки. Зайву проволоку лікар обережно зрізає ножицями по металу для запобігання травмування слизової оболонки.
  6. Таку ж саму пов'язку лікар накладає на зуби-антагоністи та пари зубів з протилежного боку зубного ряду та на їх антагоністи.
  7. Відламки щелеп лікар репонує вручну і фіксує до зубів верхньої щелепи окремим відрізком лігатурного дроту, якій пропущений через кільця лігатурних пов'язок на кожному з боків зубного ряду, та закручений за допомогою голкотримача. Кінці цих відрізків лігатурного дроту лікар відрізає до 3 мм та загинає, попереджуючи травмуванню слизової оболонки.

Техніка лігатурного зв'язування зубів за Гейкіним

Матеріальне забезпечення: лігатурний дріт бронзово-алюмінієвий діаметром 0,4-0,5 мм, ножиці по металу, затискач Мікулича (або москіт, Пеан) або голкотримач, гачки Фарабефа, зуболікарський пінцет, фантом голови з зубними рядами або пластмасові моделі щелеп, що зафіксовані в окклюдаторах. Вимоги до лікаря:

Лікар розміщується попереду і з права від пацієнта, який сидить у кріслі або лежить на операційному столі. Заздалегідь готує відрізки лігатурного дроту 10-12 см довжиною Накладання лігатур лікар починає з найменш пошкодженої ділянки зубного ряду. Помічник лікаря відводить щоки та губи пацієнта гачками Фарабефа.

При демонстрації лігатурного зв'язування на моделях лікар тримає їх у лівій руці, а правою рукою здійснює пов'язку. Методика проведення:





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 3515 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...