Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка виготовлення та накладання індивідуальної гіпсової підборідної пов'язки при переломах нижньої щелепи



Матеріальне забезпечення: бинт гіпсовий широкий стандартний, вата та бинт марлевий середній нестерильний, побутові ножиці, ножиці по металу, два відрізка алюмінієвої проволоки 10-12 см: гумові смуги завширшки 3-4 см, довжиною до 10 см, лоток з теплою солоною водою, гумовий або поліетиленовий нагрудник для хворого. Вимоги до лікаря:

Хворий сидить у кріслі або лежить на операційному столі або кушетці. Лікар розміщується з права та попереду від постраждалого. Нижня щелепа пацієнта повинна знаходитися на рівні ліктьового суглобу опущеної руки лікаря. Накривають хворого гумовим або поліетиленовим нагрудником для запобігання намокання одягу. Методика проведення:

  1. Лікар вимірює розміри майбутньої пращі - довжина пращі складає відстані тіла нижньої щелепи між її кутами, верхня границя пращі відповідає підборідної борозні пацієнта, нижня границя не повинна перешкоджати диханню та ковтанню пацієнта.
  2. Лікар відмічає на гіпсовому бинті розміри пращі, складає бинта не менш, як у 6-8 шарів та відрізає бинта побутовими ножицями.
  3. Складену пращу лікар занурює у лоток з солоною теплою водою до повного насичення гіпсу.
  4. Виймає та віджимає складений відрізок бинта.
  5. Розправлену заготівку гіпсової пращі лікар розташовує на шкірі нижньої третини обличчя пацієнта в згаданих межах та чекає на затвердіння гіпсу.
  6. Після затвердіння гіпсової пращі лікар обрізає побутовими ножицями залишки, що можуть травмувати обличчя пацієнта та закріплює металеві петлі по боках готової пращі.
  7. З внутрішньої поверхні пращі лікар розташовує шар вати, який закріплює 1-2 турами марлевого бинта.
  8. За допомогою бинтових або гумових смуг лікар фіксує виготовлену пращу на пацієнті до головної стандартної або індивідуальної шапки.
  9. В залежності від напрямку та тяги бинтових або гумовий смуг праща може бути підтримуючою або давлючою.




Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 855 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...