Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка видалення роз'єднаних коренів нижніх молярів



Матеріальне забезпечення: прямий елеватор, бокові елеватори, зігнуті під кутом (правий та лівий), гладилка, зуболікарське дзеркало, хірургічна ложка, марлеві тампони.

Вимоги до лікаря:

При видаленні коренів великих корінних зубів зліва лікар стоїть спереду і з права від хворого. При видаленні коренів правих великих корінних зубів лікар стоїть з права і позаду від хворого. Лікар тримає елеватор в правій руці, при цьому другий палець розміщується на проміжній частині елеватора. Ручка елеватора завжди в момент видалення кореня знаходиться з боку щоки. Лівою рукою лікар фіксує нижню щелепу хворого, великим або вказівним пальцем та марлевим шариком захищає язикову поверхню альвеолярного відростку, другим пальцем або зуболікарським дзеркалом відводить щоку зовні. Методика проведення:

  1. Лікар вводить робочу частину прямого елеватора в проміжок між роз'єднаними коренями. Якщо ж один з коренів видалений, то кутовий елеватор вводять в його комірку Робоча поверхня елеватора повернена в бік міжкореневої перетинки, а випукла його частина повернута і бік стінки альвеоли сусіднього кореня. Лікар виконує розхитуючі рухи, занурює робочу частину прямого елеватора у періодонтальну щілину кореня. Напрямок рухів елеватора з зовні до середини, з верху у низ, у медіо-дистальному напрямку. Після розхитування кореня лікар піднімає елеватором корінь над альвеолою та виводить його з рота хворого.
  2. Після видалення коренів зубу лікар виконує ревізію комірки за допомогою зворотної частини гладилки або хірургічною ложкою. Марлевим шариком репонує комірку. Після контролю гемостазу надає пораду хворому про догляд за порожниною рота у післяопераційний період.




Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 426 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...