Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Актуальність теми заняття



МІНСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

«Затверджено»

на методичній нараді

кафедри педіатрії № 1

Завідувач кафедри

професор Тяжка О.В.

„____”_____________2012 р.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДЛЯ СТУДЕНТІВ

Навчальна дисципліна Педіатрія
Тема заняття Лихоманка. Тепловий та сонячний удар.
Курс  
Факультет І медичний

Київ 2012


Актуальність теми заняття.

Повсякденна робота лікаря-педіатра торкається чималого кола проблем, серед яких немаловажною є диференційна діагностика лихоманки. Саме з цього розпочинається діагностичний алгоритм багатьох захворювань (інфекційних, ен­докринних, аутоімунних та інших) в дитячому віці. За таких обставин лікар зобов'язаний володіти віковими особливостями системи терморегуляції, специфі­кою температурної кривої в залежності від клінічної ситуації. Тобто, симптом пі­двищеної температури тіла, що не рідко буває єдиним, який грамотно трактується педіатром і стає ключем до постановки вірного діагнозу.

Однак, не завжди вдається швидко віднайти причину гіпертермії. Тоді, на допомогу приходять: деталізація скарг або цілеспрямований їх збір, ретельно ви­вчений анамнез, виважений огляд за системами і як наслідок – відповідний лабора­торно-інструментальний комплекс досліджень.





Дата публикования: 2015-04-06; Прочитано: 235 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...