Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Система заходів проти хвороб рису



Сформировавшийся і утвердився новий підхід для використання засобів і методів захисту рослин дозволяє розробляти динамічні і раціональні системи боротьби з шкідливими організмами, враховуючи пороги їх шкодочинності і природні обмежують чинники поруч із диференційованим застосуванням комплексу ефективних методів, які відповідають санітарно – гігієнічним, екологічним і власне економічним вимогам.

Основний складовою сучасних інтегрованих систем захисту рослин є раціональне застосування різних методів – агротехнічних, організаційно – господарських, профілактичних, хімічних, біологічних та інших., для правильного і обгрунтованого побудови котрих необхідно:

· виділити з кожної культурі найнебезпечніші шкідливі об'єкти;

· знатибиоекологию, реальний економічний рівень шкодочинності;

· враховувати чинники, що впливають прогноз розвитку шкідників;

Система захисту посівів рису від шкідників є раціональне поєднання різних методів, основу якої складають агротехнічні прийоми, створені задля створення несприятливих умови для розмноження, поширення і шкідливої діяльності шкідливих комах і водночас які б хорошому розвитку рослин, збереженню корисною діяльностіентомофагов.

Ефективність захисних заходів проти шкідників великою мірою залежить стануоростительной ісбросной мережі, якості планування пласких чеків, термінів і забезпечення якості обробітку грунту під посів.

Оросительние ісбросние канали мають забезпечувати подачу води у необхідному кількості та у потрібний час, своєчасний скидання і відвід її із поверхні рисового поля, видалення надлишкових атмосферних опадів, і навіть відповідати вимогам продуктивного і економного витрати вологи. Для цього він гідротехнічні служби рисових господарств повинні постійно ознайомитися з станом каналів у разі необхідності виробляти очищення відзарастания і замулення до проектних оцінок з допомогою спеціальної меліоративної техніки.

Вспашка під рис виготовляють повну глибину орного шару (20–25 див). Краща оранка –зяблевая, що забезпечує підсихання і "визволення рисових грунтів від токсичнихзакисних сполук, сприяє хорошомуразрихлению у процесі зимовогоразмерзания і ефективне засобом боротьби з багаторічними болотними бур'янами. При якісноїзяблевой оранці гинуть шкідники рису з втіхачешуекрилих, які зимують на стадії лялечки, і навіть личинкидолгоножек.

Планування рисових карт мають забезпечувати вирівнювання чеків до оцінок трохи більше ±2 див середньої площині. Це досить важливо, оскільки шкідлива діяльність ячмінного мінера,естерий, рисового комарика,щитней, рисового водяного слоника,долгоножек та інших менш небезпечних видів повністю залежить від водного режиму, регулювати який, з метою винятку ушкоджень, можна за якісної плануванні. Для оперативного і сповненого скидання. води застосовується також щілювання. Щілини нарізаютьфрезернимщелерезом одразу після посіву рису з такою розрахунком, що вони пережили замкнутімикропонижения. Коли всієї площі картимикрорельеф незадовільний, то розміщують їх крізь кожні 20 див.Нарезка проводиться у разі напрямку відоростителя скидання до валику.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 230 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...