Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Продовження додатка Р. Реорганізація банків – важливий метод їх структурного перетворення



На основі проведеного аналізу заходів впливу, що застосовуються до банківських організацій з боку Національного банку України, виявлено, що сьогодні найбільш ефективним з них є припинення (обмеження) окремих видів здійснюваних операцій. Такий захід впливу може як поліпшити, так і погіршити фінансовий стан банку. Важливим важелем нагляду є застосування штрафних санкцій до банків і їхніх керівників.

Реорганізація банків – важливий метод їх структурного перетворення. На підставі узагальнення закордонного й українського досвіду обґрунтовано можливі форми і процедури реорганізації українських банків. З метою надання допомоги банкам у проведенні санації і реструктуризації їхніх активів доцільно створити спеціальну організацію (комітет) з питань реструктуризації банківських активів при Національному банку України або Асоціації українських банків. Визначено фактори, що стимулюють злиття банків.

Ліквідація банку – тривалий і складний процес. Досвід проведення цієї процедури в нашій країні ще незначний, не узагальнений і не має наукового, правового, економічного обґрунтування. Ліквідація як банкрута навіть одного банку істотно впливає на стан фінансового ринку країни. Це обумовлює винятковість процедури ліквідації банків і необхідність зваженого підходу в кожному окремому випадку.

Тема: „Управління ресурсним потенціалом банку”

АНОТАЦІЯ

Магістерська робота присвячена розробці теоретичних основ, методичних підходів і рекомендацій, спрямованих на підвищення ефективності управління ресурсним потенціалом банку.

На основі теоретичного аналізу й узагальнення основних положень з формуванню ресурсів банку й виявлення розбіжностей у визначенні терміна «банківські ресурси» уточнене поняття «ресурси комерційного банку», розглянутий термін «ресурсний потенціал комерційного банку» і розкрита його сутність.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 196 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...