Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Анотації до деяких тем магістерських робіт



Тема: „Фінансовий механізм підвищення ефективності

функціонування банків”.

АНОТАЦІЯ

Робота присвячена дослідженню проблем ефективності функціонування банків в умовах ринкової трансформації економіки України. Аналізується економічна природа, сутність фінансового механізму діяльності банку, особливості побудови фінансового механізму в умовах розвитку банківської системи. На основі аналітичної оцінки ефективності банків визначаються фінансові показники в системі фінансового механізму, що відображають ефективне функціонування комерційних банків.

Методологія і методика дослідження базується на загальнонаукових і спеціальних методах пізнання, дедуктивному підході до вивчення умов і можливостей розвитку банківських інститутів.

Використання методу порівняльного аналізу щодо орієнтації банківської діяльності дозволило змоделювати принципи і функції реалізації фінансового механізму в умовах стабілізації банківської системи України. Використовується метод наукової абстракції у визначенні особливостей і проблем фінансового механізму. Аналітична оцінка діяльності комерційних банків в умовах стабілізації кредитного ринку України досліджується методом системного аналізу. Широко використовуються теоретичні дослідження вітчизняної і закордонної економічної думки з питань становлення і розвитку банківської системи, стабілізаційних процесів на кредитному ринку, ролі фінансового механізму в сучасній практиці банків. Такий підхід дав можливість на базі логічної аргументації, порівняння, моделювання й узагальнення зробити комплексний аналіз складових фінансового механізму діяльності комерційних банків.

Аргументується, що поступова трансформація національної економіки в ринкову вимагає створення розвиненої банківської системи, здатної нормалізувати ситуацію у фінансово-грошовій сфері, і на цій основі послабити платіжну кризу і дефіцит оборотного капіталу. Метою реалізації фінансового механізму банківської діяльності є забезпечення подальшого розвитку банківської системи саме в цьому напрямку.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 248 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...