Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір провідників і кабелів та способу їх монтажу



При монтажі сільськогосподарських освітлювальиих і опромінювальних електроустановок користуються певними марками проводів, кабелів (див. дод. 14) і способами монтажу згідно нормативних документів.

Освітлювальні та опромінювальні електроустановки прокладають закритим і відкритим способом на тросах, в пластмасових і стальних грубах, у каналах будівельних конструкції), по стінах або по стелі.

Захищені провідники і кабелі дозволяє прокладати безпосередньо по поверхні будівель за допомогою монтажних скоб, металевих полосок шириною до 15мм і товщиною 0,6... 1,0 мм, які закріплюються до стіни (стелі) дюбелями на відстані 400 700 мм між точками кріплення, пустотах конструкції, трубах, лотках, коробах, при допомозі струн.

Плоскі провідники використовують при монтажі схованих освітлювальних електропроводок в штробах панелях перекриття, по неоштукатурених стінах з послідуючим закриттям шаром розчину. Кріплять провідники: спеціальними скобами, клеєм, приморожуванням.

У місцях під'єднання повинен бути запас проводу довжиною не менше 50..80 мм.

При виконанні тросової електропроводки проводи і неброньовані кабелі кріпляться до несучого стального тросу або проводу стальною стрічкою з ізоляційною прокладкою.

перфарованою стрічкою або провідники монтують на ізоляційних кільцях. Для кінцевого кріплення тросів та їх натягування використовуються натяжні муфти (фаркопи). Стріла провісу в прольотах між точками кріплення повинна бути 1|...3% довжини прольоту. Діаметр троса - 3...6 мм для лінії довжиною до 80 м





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 326 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...