Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Компоновка електроосвітлювальній і опромінювальних установок



Щитки освітлювальних та опромінювальних установок слід розміщувати поблизу основного робочого вводу в приміщення; по можливості в центрі навантажень, в місцях зручних для обслуговування (щоб було видно хоча б частково світильники, опромінювані якими здійснюється керування) і з хорошими умовами навколишнього середовища недопустимих для випадкових пошкоджень з врахуванням підводу мережі живлення. Висота встановлення щитків повинна бути не більше 2 м (до верху щитка).

Живлення робочого освітлення повинно бути від окремого вводу. Допускається живлення освітлювальних і опромінювальних щитків від загального з силовим навантаженням вводом при умові, що мережа живлення забезпечить на вводі відхилення напруги від номінальної яка не виходить за допустимі межі +5 і - 2,5%.

Траси освітлювальних і опромінювальних мереж визначаються розташуванням світильників і опромінювачів.

При проектуванні трас потрібно враховувати такі вимоги та особливості: максимальне скорочення довжини ліній,

архітектурно - будівельні особливості будівлі,

зручність в подальшій експлуатації обладнання.

Кожна групова ліній повинна бути захищена запобіжниками або автоматичними вимикачами з електромагнітними розчіплювачами, розрахованими на струм не більш 25А при живленні ламп розжарювання потужністю до 500 Вт і люмінесцентних ламп.

Світильники розбивають на групи з урахуванням обмежень по допустимій потужності і кількості світильників.

При наявності штепсельних розеток приймається потужність 0.6 кВт на одну розетку.

Найбільша допустима встановлена потужність у групових мережах на напругу 380/220В складає двопровідні мережі (фаза і нуль) – 4,4 кВт для ламп розжарювання; 3,3кВт для люмінесцентних ламп;

чотирипровідні мережі (три фази і нуль) - 8.8 кВт для ламп розжарювання і 6,6 кВт для люмінесцентних ламп:

При напрузі 220/127 В відповідно:

двопровідиі мережі - 2,3 кВт для лами розжарювання, 1,9 кВт - для люмінесцентних ламп; чотирипровідні мережі 7,6 кВт і 5,7 кВт відповідно типу джерела світла Допустима кількість світильників у груповій лінії складає:

двопровідна мережа, - 20 шт. з лампами розжарювання і 50 шт. з люмінесцентними

лампами;

чотирипровідна мережа - 60 шт. з лампами розжарювання і 150 шт. з люмінесцентними лампами.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 446 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...