Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Набір ваги



У деяких видах спорту (наприклад - важка атлетика) спортсменові може потрібно максимально збільшити функціональну масу тіла (без жиру). Такі спортсмени прагнуть наростити м'язову масу. Збільшення маси тіла може виявитися не менш складним завданням, чим зганяння ваги. Рідко коли спортсменові вдається збільшити масу тіла більш ніж на 5 кг в рік. У цьому плані можуть бути корисними наступні рекомендації.

Збільшіть кількість споживаної з їжею енергії на 500-1000 ккал в день, враховуючи вік, стать, ріст, вагу і навантаження на тренуваннях. При цьому рекомендується слідувати дієті з високим вмістом вуглеводів (7-10 г СНО в день на кг маси) для енергетичного підживлення під час анаеробних тренувань і для зменшення окислення протеїнів. Кількість жирів в дієті повинна складати близько 30% енергії.

Тренувальний процес повинен бути направлений на підвищення сили. Для стимуляції анаболізму вміст протеїнів в раціоні повинен складати 1,4-1,8 г на кг маси.

Між тренуваннями необхідно давати організму повноцінний відпочинок, дуже важливо також добре висипатися. Слід також стежити за тим, щоб не витрачати зайвий раз енергію, якщо це не є необхідним.

Їжу краще за все розподілити так, щоб в день було 3 повноцінних харчування і 3 невеликих, допоміжних.

Їжу слід споживати висококалорійну, обмежте прийом таких блюд-«наповнювачів», як салати, супи, і тому подібне.

Слід стежити за тим, щоб в раціоні була присутня достатня кількість рідини, пити слід як під час їжі, так і між їжею.

Треба поклопотатися про те, щоб під рукою завжди було що-небудь відповідне з їжі.

Щодня треба пити високоенергетичні напої.

- Уникайте таких супресивних засобів (що знижують апетит), як кофеїн і нікотин.

-





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 172 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...