Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кордонні форми



Кордонні форми характеризуються наявністю постійного рукава— кордону, на якому через інтервал у 20 — 40 см формують ріжки'. На останніх створюють плодові ланки, стрілки або сучки.

Розрізняють горизонтальні, похилі і вертикальні кордони.

Горизонтальні кордони бувають одно- і двобічні, одно- і двоярусні. У виноградарстві відомі такі горизонтальні кордони, як Казенава, Ройя, Сільвоза, Мозера, висячий кордон, подвійна женевська завіса та багато інших.

Із похилих кордонів поширений кордон Мержаніана, що розташований під кутом 45" до горизонту. На ньому симетрично формують плодові ланки. Застосовують в умовах укривної і напівукривної культур.

Із групи вертикальних кордонів отримав поширення низькоштамбовий кордон Мержаніана. У нього на вертикальному кордоні через кожні 30 — 40 см формують плодові ланки. Подібні форми з'явилися і в інших країнах Європи (Франція, Болгарія). Кордонні форми виноградних кущів використовують переважно в неукривній культурі для сильно- і середньорослих сортів зі збільшеною площею живлення кущів. їх широко застосовують при високоштамбовій культурі з вільним веденням приросту. Кордонні форми в період догляду потребують менших затрат праці, дозволяють механізовано проводити обрізування і збирання урожаю.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 355 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...