Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Системи штучного інтелекту



Ними прийнято називати комп’ютерні системи, що засновані на моделюванні діяльності людського мозоку (але не копіювання).

Теорія штучного інтелекту увібрали в себе ідеї математики, кібернетики, психології, біології, лінгвістики, програмування.

Основними напрямками проведення досліджень в цієї галузі є:

1.Моделювання окремих функцій творчих процесів (переклад, машинний зір, машинне мовлення, системи що самі навчаються і таке інше).

2.Розробка комплексного інтелектуального інтерфейсу для обчислювальних машин існуючої архітектури.

3.Внутрішня інтелектуалізація обчислювальних машин (нова архітектура, нейронні комп’ютери).

4.Робототехніка: створення роботів, які здатні автономно виконувати операції по досягненню поставленнях людині задач.

5.Експертні системи.

Зараз практичний центр тяжіння надав на 4,5 пункти, та на створення все більш досконалого інтелектуального інтерфейсу на існуючих комп’ютерах.

Під інтелектуальними інтерфейсом розуміється комплекс програмних та апаратних засобів, що дозволяє спілкуватися з комп’ютером будь – якій людині на мові його предметної галузі без допомоги інших фахівців. При цьому інформація може надходити до комп’ютера у вигляді текстів, зручних графічних зображень, усних повідомлень, навіть жестів.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 351 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...