Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Екскурсійний метод



Екскурсійний метод є основою екскурсійного процесу, він представляє собою сукуп­ність засобів та прийомів передачі знань в екскурсії. Його основу складають: наочність, поєднання двох обов”язкових елементів — показу і розповіді, оптимальна взаємо­дія трьох компонентів — екскурсовода, екскурсійних об”єктів та екскурсантів; рух екскурсантів за визначеним маршрутом з метою вивчення об”єктів на місці їх безпосереднього розташування.

Всі екскурсії побудовані на використанні екскурсійного метода як особливого комплексного метода, в основі якого логічна єдність педагогічних методів навчання і виховання. Але відмінність основного метода екскурсії - екскурсійного полягає у його наочності. К омплекс­ний характер його виражається також в тому, що транслювання знань екскурсово­дом і засвоєния цих знань екскурсантами здійснюється через процес спілкування з екскурсійними об”єктами, в тому, що він поєднує поняття наочність і конкретність, перетворюючи екскурсійний показ у багатосторонній процес реалізації принципа наочності. Зміст цих знань налаштовує екскурсантів на певний підхід до пояснення явищ природи, розумінню логіки розвитку суспільства, до оцінки певних історичних подій, соціальних процесів. Екскурсійний метод як активний засіб практичний дій екскурсовода і екскурсантів, створює умови для їх спілкування з об”єктами та для організованої ефективної діяльності екскурсантів.

Власне вся екскурсійна теорія це в основному - аналіз дії екскурсійного метода як основи екскурсійної методики.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 3983 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...