Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна класифікація продовольчих товарів



№ з/п Клас: продовольчі товари або харчові продукти
Підкласи Групи однорідних товарів
I     Рослинного походження Зерноборошняні Плодоовочеві Смакові Цукор, мед, крохмаль та кондитерські товари Рослинні олії
II     Тваринного походження Харчові і тваринні жири Молоко і молочні товари М’ясо та м’ясні товари Риба і рибні товари Яйце і рибні товари Яйце і яйце продукти

Побудувати класифікацію можна двома шляхами: ієрархічним і фасетним.

Ієрархічний метод класифікації –послідовний розподіл великої кількості об’єктів на підлеглі класифікаційні угруповування.
Фасетний метод класифікації – паралельний розподіл великої кільості об’-ктів на незалежні класифікаційні угруповання.
Кодування товарів – присвоюванні товарам умовних позначень у вигляді цифрового, штрихового коду з метою їх ідентифікації.
Артикул – умовна позначка, яку присвоюють товару для відображення особливостей та відмінності від іншого аналогічного виду товару.
Штриховий код товару – комбінація послідовно розташованих паралельних штрихів та проміжків між ними, розміри та розташування яких встановлені певними правилами, і призначена для автоматизованої ідентифікації товару.

Основним об’єктом штрихового кодування є товар.

Конкретні одинці товару мають певні характеристики (розмір, масу, ціну, якість), завдяки яким один товар відрізняють від іншого, і тому повинні мати різні коди.

Штриховий код не класифікує товар, а ідентифікує його так, що будь-який інший товар, що реалізується на міжнародному ринку, не міг мати такий же код.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 1452 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...