Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливості призначення дігоксину при ХСН



  1. Призначати всім хворим з ХСН та тахісистолічною формою ФП для нормалізації і постійного контролю ЧСС.
  2. Пацієнтам із синусовим ритмом призначати тільки при наявності декомпенсації (ФК ІІІ- IV), поєднуючи з діуретиками та інгібіторами АПФ, або, коли останні препарати використовуються, а симптоми ХСН зберігаються.
  3. Переважно відразу призначати підтримуючу дозу (0,125-0,25 мг/добу), а при тахістолічній формі фібриляції передсердь – більшу дозу (0,375-0,5 мг/добу).
  4. У хворих з ЦД і ХНН знизити дозу на 30-70%, а у пацієнтів старечого віку - у 2 рази (0,0625-0,125 мг/добу). При значній ХНН застосовують дігітоксин, який має печінковий шлях елімінації, в дозі 0,07-0,1 мг/добу.
  5. Пам’ятати про основні прояви дигіталісної інтоксикації: аритмії серця (насамперед, шлуночкові екстрасистоли, блокади); диспептичні розлади (нудота, бдювота); неврологічні розлади (порушення зору, дезорієнтація, спутаність свідомості)
  6. Застосовувати препарати дигіталісу у хворих із шлуночковим аритміями високих градацій (ІІІ-IV ступеня) небезпечно, а отже - протипоказане.
  7. Для профілактики дигіталісної інтоксикації слід уникати комбінування дігоксину з аміодароном, верапамілом, хінідіном, флекаїнідом та пропафеноном
  8. На відміну від хворих з фібриляцією передсердь, при синусовому ритмі вираженість зниження ЧСС не можна розцінювати, як критерій клінічної ефективності дигоксину.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 184 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...