Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст приміток до фінансових звітів



Примітки до фінансових звітів підприємства мають:

а) подавати інформацію про основу складання фінансових звітів та конкретну облікову політику, обрану та застосовану до значних операцій та подій;

б) розкривати інформацію згідно з вимогами МСБО, що не розкрита у фінансових звітах;

в) надавати додаткову інформацію, не наведену у фінансових звітах, але необхідну для правдивого подання.

Примітки допомагають користувачам досягти розуміння фінансових звітів та порівняти їх з фінансовими звітами інших підприємств:

Примітки до фінансових звітів
облікова політика підтверджувальна інформація розкриття іншої інформації
зазначення відповідності МСБО виклад застосованої основи оцінки та облікової політики для статей, наведених у шкірному фінансовому звіті включаючи непередбачені події,зобов’язання та розкриття іншої фінансової та нефінансової інформації
       

Примітки є невід'ємною частиною фінансових звітів підприємства. Однак сморід часто переглядаються, тому що носять технічний характер і часто друкуються дрібним шрифтом. Примітки являють собою бухгалтерський спосіб доповіді викладу чи пояснення статей основних звітів. Інформацію, що має відношення до конкретних положень фінансових звітів, можна пояснювати з точок зору якісних показників, а додаткові дані кількісного характеру можна використовувати для розширення обсягу інформації, наданої у фінансових звітах. У примітках також можна пояснювати обмеження, що передбачені фінансовими догод. Хоча примітки можуть носити технічний характер і бути важкими для розуміння, смороду надають користувачу фінансових звітів важливу інформацію.

Як правило, примітки розташовують в такому порядку, щоб сморід могли допомогти користувачам у розумінні фінансових звітів і порівнянні їх з фінансовими звітами інших підприємств.

До складу фінансової звітності входять чотири звіти (Баланс, Звіт про прибутки та збитки, Звіт про зміни у власному капіталі та Звіт про рух грошових коштів), а також примітки до них. Існує кілька взаємозв’язків між ними, про які мають знаті користувачі.

Саме через ці взаємозв’язки важливо, аби користувачі розглядали звіти не та примітки відокремлено, а враховували їхній поєднаний вплив.

БАЛАНС

Актіві = Зобов’язання + Власній капітал;

Власній капітал = Акціонерний капітал + Нерозподілений прибуток;

Нерозподілений прибуток = Прібутки попереднього періоду (нерозподілений прибуток на качан періоду) + Прібуток потокового періоду (чистий прибуток).





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 274 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...