Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Характеристика підприємства



Міське комунальне підприємство "Жовтоводське виробниче житлово-ремонтно-експлуатаційне об’єднання" є правонаступником комунальної власності житлового фонду господарських споруд Жовтоводської міської ради народних депутатів, та приєднаного комунального підприємства “Жовтоводського виробничого об’єднання житлово-комунального господарства”.

Відносини органів місцевого самоврядування з підприємством, що перебуває в комунальній власності відповідних територіальних громад, будується на засадах їх підпорядкованості, підзвітності органам місцевого самоврядування, міської ради та Фонду комунальної власності в межах їх повноважень.

Підприємство створено для здійснення діяльності по наданню послуг з метою задоволення населення в якісному утриманні жилого фонду, об’єктів благоустрою міста, які знаходяться на його балансі, інших комунальних послуг, при високій культурі обслуговування і соціально-економічних інтересів членів трудового колективу і інтересів власника житла та квартиронаймачів.

Основними напрямками діяльності підприємства є:

- експлуатація житлового фонду;

- виконання капітального та поточного ремонту житлового фонду;

- утримання домоволодінь і прилеглих територій в належному стані;

- надання населенню різного роду платних та готельних послуг;

- утримання та обслуговування ліфтового господарства житлового фонду в належному стані;

- надання інформаційних, виробничих, побутових та інших послуг в інтересах населення;

- надання транспортних послуг;

- здача в оренду будівель і приміщень юридичним і фізичним особам;

- надання послуг населенню і юридичним особам по ремонту і обслуговуванню житлових і нежитлових приміщень;

- реалізація своєї продукції і інших товарів;

- виконання капітального та поточного ремонту об’єктів благоустрою міста (дороги, тротуари, малі форми та інші, які знаходяться на балансі підприємства);

- надання послуг санітарної очистки житлового фонду, промислових підприємств та інших організацій, а також індивідуального сектора міста;

- виконання поточного утримання об’єктів благоустрою міста;

- вирощування для озеленення міста та реалізація квітів, саджанців дерев, кущів, сільськогосподарської продукції та інше;

- виконання всіх видів послуг, які пов’язані з похованням померлих.

Підприємство є юридичною особою. Права і обов'язки юридичної особи підприємство набуває з дня його державної реєстрації.

Підприємство здійснює свою діяльність на підставі та відповідно до чинного законодавства України та Статуту, який затверджується Органом управління майном.(див. додаток А)

Підприємство веде самостійний баланс, має поточний, та інші рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням.

Підприємство має право укладати угоди, набувати майнові та особисті немайнові права, нести обов'язки, бути позивачем і відповідачем у судових органах.

Майно Підприємства становлять основні фонди та обігові кошти, а також цінності, вартість яких відображається у самостійному балансі підприємства.

Майно підприємства є спільною власністю територіальної громади міста Жовті Води і закріплюється за ним на праві повного господарського відання. Здійснюючи право повного господарського відання підприємство користується, володіє та розпоряджається зазначеним майном на свій розсуд, вчиняючи щодо нього будь - які дії, які не суперечать чинному законодавству та статуту.

З дозволу Органу управління майном підприємство має право здавати юридичним та фізичним особам в оренду майно у порядку, встановленому чинним законодавством та органом управління майном.

Підприємство самостійно планує свою діяльність, визначає стратегію та основні напрямки свого розвитку відповідно до галузевих науково - технічних прогнозів та пріоритетів, кон’юнктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації.

Підприємство здійснює бухгалтерський, податковий, управлінський облік та веде статистичну звітність згідно з чинним законодавством.

Директор підприємства та головний бухгалтер несуть персональну відповідальність за додержання порядку ведення і достовірність обліку та статистичну звітність.

Наймання директора здійснюється Органом управління майном шляхом укладення з ним контракту. Директор самостійно визначає структуру управління і встановлює штати.

Директор підприємства самостійно вирішує питання діяльності підприємства за винятком тих, що віднесені Статутом до компетенції Органу управління майном.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 432 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...