Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

IV. Оборона 1 Національна безпека



Стан Збройних Сил. Після розпаду СВН значна частина армії СВН і її озброєнь перейшла під контроль уряду Склавіни. Склавша перетворилася в третю ядерну державу світу.

У майбутньому році має відбутися остаточна ліквідація ядерних озброєнь, після якої Склавіна нарешті стане без'ядерною військовою державою.

Відповідно до військової доктрини 2007 p., Склавіна - миролюбна, безблокова держава, яка ні до кого не має претензій. Після приєднання Склавіни до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (осінь 1894 p.). західні держави перестали вважати її потенційним противником, і розглядають тепер як гаранта військової стабільності в центрі Європи.

За роки незалежності Збройні Сили Склавини були скорочені з 700 до 400 тис. чол. і в майбутньому році будуть скорочені до 350 тис. чол. за рахунок скорочення на 1/2 термінів дійсної військової служби.

Після виходу зі СВН центральні служби і система технічного керування армією колишнього СВН опинилися на території Північно-Східної Федерації. Тому більшість систем управління Збройними Силами і види Збройних Сил Склавини повинні бути створені заново або докорінно реформовані. Для цього необхідні значні витрати на модернізацію системи протиповітряної оборони, оптимізацію структури військово-морського флоту і сухопутних сил у зв'язку з відмовою від стратегічної ядерної зброї і реалізацією оборонної військової доктрини.

Тогорічний указ президента про підвищення грошового постачання військовослужбовцям став вагомою матеріальною підмогою для солдатів і офіцерів Збройних Сил Склавини.

Витрати на утримання одного солдата строкової служби досягли в даний час 13,5 млн. грт. на місяць, або біля 75 дол. США, що відповідає середньомісячній заробітній платі в народному господарстві.

Законом Склавини "Про Збройні Сили", прийнятим у 2007 р. передбачається введення найманої служби рядового і сержантського складу за контрактом, що дозволить додатково підвищити грошове утримання військовослужбовців. У 2011 р. на національну оборону передбачається виділити 138 трлн. грт. (2 % ВВП), у тому числі на утримання особового складу Збройних Сил -117 трлн. грт. (1,7 % ВВП).

Спілка Офіцерів Склавинії (СОС) не вважає становище в армії задовільним і привселюдно виражає з цього приводу свою особливу думку.

Охорона правопорядку і боротьба зі злочинністю. Глибокий спад виробництва, низькі прибутки і приховане безробіття в легальному секторі економіки, уседозволеність і безкарність, зумовлені недосконалістю законодавства і системи правоохоронних органів, призвели до криміналізації економіки і державної влади.

Кількість зареєстрованих за рік злочинів досягла 600 тис. (1,5 злочинів на 100 повнолітніх жителів країни). Кількість злочинів збільшується на 12,2 % у рік. Зростає кількість нерозкритих злочинів. Спостерігається зростання професіоналізму й озброєності злочинців, учинення злочинів особливо жорстокими способами.

Масштаби наркобізнесу в країні невідомі. За останній рік зареєстровано більше 20 тис. фактів незаконного обороту наркотиків, вилучено майже 23 тонни наркотичних речовин.

У країні діє 91 установа виконання покарань, у яких утримується біля 150 тисяч засуджених. Відчувається недостача місць утримання засуджених. Умови утримання засуджених незадовільні (тюрми переповнені понад норми в 2-3 рази). Склавіна стає "зоною міжнародної злочинності, вільної від переслідування і відповідальності". За даними Інтерполу, кожний третій легковий автомобіль іноземної марки в Склавіні - вкрадений і незаконно переправлений на територію країни через кордон.

Для боротьби з організованою злочинністю необхідний спеціальний закон про боротьбу з корупцією й організованою злочинністю, прийняття якого гальмується Парламентом.

Уряд піклується про зміцнення правоохоронних органів. Так, чисельність працівників суду збільшилася за 2010 рік на 955 чол., або на 5,3 %, чисельність працівників прокуратури - на 700 чол. і буде збільшена ще на 400 чол. Правоохоронні органи не готові до ефективної боротьби з організованою злочинністю в силу недостатнього фінансування, низької заробітної плати, незадовільного матеріально-технічного забезпечення і недостатньо високої фахової підготовки основної маси особового складу.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...