Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. Виготовлено та досліджено кисломолочний напій «Сніжок» з використанням йог рутового препарату у поєднанні з біфідобактеріями



Виготовлено та досліджено кисломолочний напій «Сніжок» з використанням йог рутового препарату у поєднанні з біфідобактеріями. Кисломолочний напій «Сніжок» виготовляється термостатним способом. Ми виготовляємо його із наповнювачами: смородиновим полуничним та абрикосовим, на дні тари чітко видно шар наповнювача, а зверху непорушний згусток сквашеної суміші.

1. Сквашування продукту відбувалось швидше при застосуванні комбінованого (з біфідобактеріями) заквашу вального препарату. Суміш при застосуванні йогуртового препарату досягала титрованої кислотності 66ͦТ (активної) за 5 годин, а при поєднанні з біфідобактеріями – 73ͦТ (активної) за 4 години. Це зумовлено тим, що біфідобактерії позитивно взаємодіють з йогуртовою закваскою і процеси сквашування відбуваються швидше.

2. Наповнювач не здійснює істотного впливу на процес сквашування, після його закінчення титрована кислотність молочної суміші при використанні йо гуртового препарату становила 64-66ͦТ (активної), а при використанні комбіновано з біфідобактеріями препарату – 67-70ͦ (активної).

3. Органолептичні властивості продукту «Сніжок», виготовленого з використанням йогуртового препарату та з додаванням біфідобактерій, істотно не відрізнялися та відповідали вимогам діючої нормативної документації (Напій кисломолочний «Сніжок» ТУ У 22572180.002-97). Фізико-хімічні властивості готового продукту без біфідобактерій та з біфідобактерями дещо відрізнялися, продукт з біфідобактеріями відзначався дещо вищою титрованою та меншою активною кислотністю, однак всі показники відповідали вимогам діючої документації. Вязкість готовго продукту була подібною в усіх зразках.

4. Біфідобактерії не впливають на процеси зберігання. Порівнюючи показники двох груп між собою в процесі зберігання, особливих відмінностей не відзначено.

5. Наповнювач здійснює вплив на процеси зберігання. Напій «Сніжок» смородиновий як з біфідобактеріями так і без показав нетривалий час зберігання в порівнянні з іншими наповнювачами, що зумовлено його високою кислотністю.

6. Виробництво кисломолочного продукту з додаванням біфідобактерій та плодово-ягідних наповнювачів дозволить розширити асортимент продукції вітчизняної молочної галузі продуктами з пробіотичними властивостями та підвищеним вмістом біологічноактивних речовин.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 156 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...